FUNKISLIV Åsa Llinares Norlin är ny vice ordförande för Europeiska Paralympiska Kommittén

Åsa Llinares Norlin blev under gårdagen en av svensk idrotts makthavare med högre position utanför landets gränser, detta efter att ha utsetts till vice ordförande i Europeiska Paralympiska Kommittén.

– Det är fantastiskt roligt att få den här möjligheten. Jag har nu jobbat internationellt under en längre tid och ser verkligen möjligheter att bidra i den fortsatta utvecklingen av Paralympisk idrott, säger Åsa Llinares Norlin i ett pressmeddelande.  

Llinares Norlin hade sedan tidigare uppdrag som ledamot i EPC och är sedan 2019 ordförande i Parasport Sverige.

– För mig betyder det extra mycket att som kvinna och med en egen funktionsnedsättning få det här förtroendet. Det är fortfarande många män som verkar i de här kretsarna, säger Åsa.

– Min bakgrund som aktiv är en väldigt bra bas att stå på. Sen är jag en ”Change Maker” – jag vill göra skillnad. Jag har ett strategiskt tänkande och är duktig på att inspirera folk.

Om Åsa Llinares Norlin

Ordförande Parasport Sverige sedan 2019 Ledamot i Europeiska Paralympiska Kommittén sedan 2017 Idrottsliga meriter: seglare, medaljör i EM och VM. Fjärdeplats vid Paralympics i Atlanta 1996

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »