FUNKISLIV Kalender som hjälper människor med språkstörningar

FUNKISLIV Kalender som hjälper människor med språkstörningar

Med sin alldeles egna kalender vill föreläsaren Anna Båve Schultz dela med sig av 24 tips som kan underlätta för personer med exempelvis språkstörningar.

– Julkalenderns tema är verktyg och hjälpmedel. Det innebär att det i varje lucka kommer finnas någon typ av hjälp, säger Anna Båve Schultz som i sociala medier kallar sig för Flickan med språkstörningen.

Hon berättar att hon med hjälper menar inom att läsa, skriva, pedagogisk utbildning, verktyg gällande exempelvis mobiler som redan kan finnas. Genom kalendern vill hon att skapa ökad självkänsla och att den kan bli något som hela familjen kan delta i. Hon nämner pandemin och att årets jul förmodligen kommer blir annorlunda än brukligt för många som anledningen till hennes initiativ.

– Jag försöker tipsa och hjälpa människor att finna några ljusglimtar i den annorlunda situation som vi lever i just nu, detta genom att kanske göra det lite lättare på andra områden. Att testa en ny app eller ett nytt verktyg kan ju också vara något roligt och något som får tiden att rulla iväg.

Vad hoppas du att folk ska få med sig på köpet efter lucköppningarna?

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att de som tittar i varje lucka kommer få med sig minst en sak, ett verktyg eller hjälpmedel, som de eller någon i deras närhet har nytta av. Det är svårt att veta eftersom alla människor är olika, säger Anna och inflikar att detta kan bli början på en ny tradition.

– Det finns så mycket att tipsa om så jag skulle kunna göra en julkalender även 2021 också om efterfrågan finns, säger Anna Båve Schultz.

Klicka här för att komma till julkalendern