FUNKISLIV Alice vill inspirera och skapa möjligheter

Paradressyr-ryttaren Alice Letell har skapat en motiverande julkalender på temat möjligheter och förutsättningar. Med hjälp av lucköppnandet vill hon upplysa om att tänka på sin funktionsvariation mer positivt och att acceptera kroppens förutsättningar.

− Oavsett om du har funktionsvariation eller inte så ska vi se varandras möjligheter och hjälpas åt att jobba för det som behöver bli bättre, säger Alice Letell.

Alice har själv en halvsidig CP-skada samt en hjärnsynskada och berättar att hon dagligen jobbar med svårigheterna. Hon beskriver sig själv som en 20-årig hästtjej som är uppväxt i stallet och som varit aktiv sedan hon var fem år gammal. Det är ett ställe hon älskar, men samtidigt en plats där hon har upplevt svårigheter. På Instagramkontot Ryttarmöjligheter delar hon med sig av sina erfarenheter.

− Ryttarmöjligheter är en satsning för en inkluderande ridsport som ser möjligheter i människors olika förutsättningar. Varje individ ska bli lika bemött i svensk ridsport, säger hon.

Och fortsätter:

− Många ridklubbar erbjuder idag funkisridning, men en brist är att få denna grupp människors att känna sig sedda och inkluderade i klubbverksamhet även utanför sadeln. Med Ryttarmöjligheter ser jag en möjlighet att kunna sprida kunskap om vad ridningen gör för mig som har en funktionsvariation. Detta kommer jag göra med allt från föreläsning, motiverande citat, intervjupoddar, teorimaterial och anpassat hästpyssel, säger Alice Letell.

Klicka här för att följa Ryttarmöjligheter

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »