FUNKISLIV Timo Lahtinen – ny förbundskapten för svenska parahockeylandslaget

FUNKISLIV Timo Lahtinen – ny förbundskapten för svenska parahockeylandslaget

Svenska parahockeylandslaget har gjort klart med ny förbundskapten. Uppdraget går till Timo Lahtinen som därmed går från assisterande förbundskapten till att bära huvudansvaret.

Timo Lahtinen är en extremt meriterad tränare med bland annat tre stycken SM-guld som huvudtränare i bagaget. Sedan 2017 har Lahtinen varit assisterande förbundskapten för parahockeylandslaget. Han har bland annat varit med och tagit Sverige till Paralympics i PyeongChang 2018 och nu står det alltså klart att han tar över huvudansvaret. 

– Jag har fått frågan tidigare men då har det inte passat. När jag fick frågan den här gången blev jag väldigt glad. Hockey är mitt liv och har varit det de senaste 60 åren. Jag brinner verkligen för svensk parahockey och ser fram emot att få sätta min prägel på landslaget, säger Timo Lahtinen i ett pressmeddelande. 

”Extremt mycket taktik”

Precis som för tre år sedan när han tillträdde som assisterande förbundskapten är det stora målet att ta sig till Paralympics.

– Det är det absolut viktigaste, först ska vi ta oss igenom ett B-VM och sen ska vi ta oss vidare till Paralympics via kval i höst. Det finns vissa idéer som jag tror på och som vi kommer fokusera mer på nu när jag är förbundskapten.

Vilka idéer? 
– Det kommer bli extremt mycket taktik, säger Lahtinen. 

”Självklart förstaval”

Niclas Grön är truppledare och sportchef för Sveriges Paralympiska Kommitté. Han säger såhär om landslagets nya förbundskapten: 

– Vi är väldigt glada att Timo tar sig an uppdraget. Han var vårt självklara förstaval. Han har en enorm kompetens och känner redan killarna i laget sedan sin tid som assisterande så det här känns hur bra som helst.  

Kontraktet sträcker sig från 1 december 2020 till efter Paralympics i Beijing 2022.