Karlstad kallar-profilen: Malin Åhs

Karlstad kallar-profilen: Malin Åhs

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför lyfter vi kontinuerligt fram människorna som bor, eller har bott, i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på den maratondrömmande och Super Mario Bros-spelande kommunikatören, Malin Åhs!

Namn: Malin Åhs

Ålder: 29

Bor: Karlstad

Gör: Kommunikatör på Karlstads universitet.

Beskriv dig själv med tre ord:

Positiv, extrovert, glädjespridare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få vara med när andra gör stora livsval! Jag jobbar med studentrekrytering och att locka till högre studier – och det är häftigt att få vara med och inspirera till vad, när och var en person ska börja plugga. Det är också kul att jobba med digitala kanaler och den ständiga förändring i strategi som det medför. Det som funkar idag kanske inte alls funkar imorgon – och det är ett roligt arbetssätt tycker jag!

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Att hänga med i målgruppens digitala beteende – vi jobbar mot unga personer och sättet de använder digitala kanaler på förändras snabbt och det blir allt svårare att nå ut genom bruset. 

Vad är ditt största mål för 2021? 

Beror på hur läget i världen ser ut och om man kommer kunna resa någonting, men ett av mina mål på hemmaplan är att springa maratondistans för första gången. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Jag är rätt morgontrött så morgonen startar alltid lite långsamt och med mycket kaffe innan energin kickar igång. Sen är det oftast fullt ös hela dagen med jobb och många intressanta möten. Hinner jag inte med ett löppass på lunchen blir det efter jobbet. När det inte är Coronatider går jag gärna ut och käkar på restaurang med sambon och ett gäng kompisar – gärna på en vardag för att göra veckan lite festlig!

Vad gör du helst en ledig dag?

Springer långpass med mina kompisar och fikar på Artisan efteråt. Det är en perfekt lördag! Eller hänger i slalombacken. Eller reser till ett nytt ställe. Det finns så mycket man vill göra på en ledig dag! 

Berätta om ditt största intresse.

Att röra på mig! Och då menar jag både rörelse som i fysisk aktivitet – jag springer mest – och att upptäcka nya platser både i närområdet och runt om i världen. 

Har du någon udda talang?

Klarar alltid bossen i Super Mario Nintendo 8-bitars (men oftast ingen annan bana, så måste ha en medspelare).

Vad är Värmland för dig?

Hemma! En trygg bas som känns varm, välkomnande och är vacker. Jag älskar Värmland.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Promenad runt vackra Sandgrundsudden, en fika på Artisan och middag i Inre hamn. 

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Min kompis Sofie Nelsson. Fantastisk person, löpare och Karlstadsambassadör!

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »