FUNKISLIV Tisdagsträna med Rehab Station

Varje tisdag kan alla som vill träna digitalt och coronasäkert med Rehab Station. Detta genom deras tisdagssändningar på Facebook.

–  Vi vänder oss till alla som vill vara med. Rehab Station i Frösundavik bedriver ju främst neurologisk rehabilitering, men det finns också många andra diagnoser, säger Erika Nilsson från Rehab Station.

Erika, som brukar stå bakom kameran varje vecka, berättar att workouten normalt sett hålls tre dagar i veckan på plats i Rehab Stations lokaler och att den brukar locka 70-80 personer, varav de flesta i rullstol. Men när pandemin slog till i våras så fick de justera upplägget .

–  Vi funderade länge på hur vi skulle kunna nå ut till våra deltagare. Många saknar ju också den sociala samvaron, säger hon som svar på vad som var orsaken till den digitala träningen.

Och tillägger:

– Vi arbetar med förebilder och det är alltid minst en workoutledare som använder rullstol.

Workouten har de kört i ungefär tjugo år nu (med sittande ledare).

– Online har vi nog kört varje tisdag sedan april i fjol, med uppehåll över sommaren.

Klicka här för att komma till evenemanget

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »