FUNKISLIV Ebba Årsjö vinnare i VC-premiären

FUNKISLIV Ebba Årsjö vinnare i VC-premiären

Svenska Ebba Årsjö gick på knock i världscuppremiären i storslalom och vann efter att bland annat kommit ner snabbare än den åttafaldiga paralympiska guldmedaljören, Marie Bochet.

Vemdalens Ebba Årsjö kunde inte fått en bättre start på den intensiva världscupsäsongen. Hon var i ledningen efter första åket och hade hela 0,89 sekunder att gå på inför det andra. Köra säkert och bevaka ledningen var det dock inte tal om. När hon kom ner stod klockan på 58,87, hela 2,34 sekunder före ryskan Varvara Voronchikhina.

– Jag höll lite i handbromsen i första åket. Sen visste vi att de andra skulle gasa på ordentligt i andra och då var det bara att satsa fullt ut. Det är en fantastiskt känsla att komma ner och se att det lyser grönt på storbildsskärmen, jag kände att det var ett bra åk, säger Ebba Årsjö i ett pressmeddelande.

Trea kom storstjärnan, Marie Bochet, som vunnit åtta paralympiska guld och dominerat världscupen de senaste åren. 

– Jag vet hur stor hon är och vilka meriter hon har men under tävling är hon som vem som helst av mina konkurrenter.

Trygg i storslalom

Totalt har Ebba nu vunnit tre världscuptävlingar i storslalom, varav två från förra årets debutsäsong. 

– Det känns såklart väldigt bra och jag känner att jag är väldigt trygg i storslalom. Slalom och fartgrenarna kommer bli mer utmanande men vi hoppas kunna fortsätta på den inslagna vägen, säger hon i ett pressmeddelande.

De andra svenska deltagarna hade inte samma lycka i premiären. Aaron Lindström körde ur i första åket och Arvid Skoglund i det andra.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »