Landslagsdebut väntar för Amanda Berggren

Landslagsdebut väntar för Amanda Berggren

Hallå där,

Amanda Berggren, tidigare Hagfors IF och Karlstad IBF, som nu gör debut i landslaget.

Hur kändes det när du fick beskedet om att du ska få ta på dig den blågula tröjan?

– Jag blev otroligt glad men också väldigt chockad över beskedet. För mig känns det väldigt stort att få sätta på mig den blågula tröjan. Det är något jag strävat efter och alltid drömt om att någon gång få uppleva. 

Vad gjorde att du ville lämna Karlstad för Göteborg och Pixbo?

– Jag är väldigt glad över mina år i Karlstad, jag har mycket fina minnen att ta med mig därifrån och jag har utvecklats både som person och spelare. Jag kände någonstans att jag ville ta nästa kliv i min utveckling. Pixbo är ett topplag i SSL och jag kände mig redo att flytta och testa något nytt. Pixbo har visat ett intresse för mig under flera år och just därför kändes det extra kul att spela hos dem. 

Berätta om din säsong!

– Att flytta till en ny stad och spela i ett nytt lag är en utmaning i sig, att först och främst fokusera på att landa och komma in i det nya har för mig varit väldigt viktigt. Sen att prestera på planen och visa att jag alltid vill mycket har alltid varit en ambition hos mig. Jag trivs otroligt bra och laget har välkomnat mig på ett fint sätt. Jag känner att jag kommit igång mer och mer ju längre säsongen gått. För mig är det otroligt viktigt att prestera mitt bästa för att kunna bidra med det jag kan till laget. Jag känner fortfarande att jag har mer att ge men det är också viktigt att påminna sig själv om att det får ta tid. 

Hur skulle du vilja beskriva din spelstil?

– En forward med mycket fart under fötterna som gillar att vinna boll högt upp banan och sätta mina medspelare i bra lägen, eller våga utmana på egen hand. 

Vad är nästa idrottsliga mål för Amanda Berggren?

– Målet med den här säsongen är att gå så långt som möjligt med laget. Vi strävar efter att gå hela vägen och för mig hade det varit otroligt häftigt att få uppleva en SM-final med Pixbo. 

Att få dra på mig landslagströjan är ett av målen jag alltid haft och det känns stort att jag fått uppnå det. 

Avslutningsvis, vad får man inte missa i Hagfors? Nåt du saknar lite extra därifrån?

– Jag har mycket fina minnen från Hagfors. Något jag kan sakna är såklart alla underbara vänner man träffade på under åren och att vi alltid strävade högt tillsammans. Den gemenskap som fanns där var något extra speciellt. SM-guldet i innebandyfesten är ett minne jag alltid kommer ha med mig och blicka tillbaka på med stolthet, säger Amanda som avslutar med en hälsning till sitt gamla lag. 

– Kör hårt resten av säsongen! Jag tror er vändning kommer snart och att poängen kommer trilla in.