Karlstad kallar-profilen: Hannes Rask

Karlstad kallar-profilen: Hannes Rask

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför lyfter vi kontinuerligt fram människorna som bor, eller har bott, i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på säljaren och chipsfantasten (både poker- och potatisvarianten), Hannes Rask!

Namn: Hannes Rask

Ålder: 30

Bor: Karlstad

Gör: Jobbar på Valmet i Karlstad som säljare av tissuemaskiner. Jag ansvarar för kinesiska marknaden med fokus på nya kapitalprojekt.

Beskriv dig själv med tre ord:

Glad, driven och nyfiken.

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Mötet och interagerandet med andra människor; såväl med kollegor som med kunder från alla världens hörn.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb/din utbildning?

Den senaste tiden har reserestriktionerna runt omkring i världen, och då framförallt till Kina som är mitt huvudområde, gjort det svårare i och med att man inte kan vara med på plats i diverse kundmöten och påverka. Samtidigt har digitala möten med kinesiska kunder, även om det redan förekom till viss del innan coronapandemin, verkligen fått sig ett upplyft. En annan utmaning i vår bransch är att kineser ofta förväntar sig snabba svar och resultat vilket gör att det ofta är något tightare tidsramar att arbeta emot än i övriga världen.

Vad är ditt största mål för 2021? 

Digitala möten och digital fika i all ära men först och främst skulle jag vilja komma tillbaka till vårt kontor som just nu är stängt så att man får träffa alla härliga kollegor samt känna på pulsen i säljkorridoren igen. Sen längtar jag otroligt mycket efter att få resa i tjänsten igen för att träffa kollegor och kunder. Det finns inget som slår face-to-face träffar.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Väldigt varierat men framförallt är jag med i försäljningsfasen och koordinerar vårt anbud till kunden från kundens förfrågan till slutförhandling. Det är mycket jobb däremellan men det är även viktigt att ha en god och kontinuerlig kontakt med kunden även utanför aktiva försäljningsprojekt för att få reda på deras tankar och planer framöver och på vis få en bättre förståelse samt en bättre grund att arbeta ifrån när väl kunden är redo att handla. Till sist försöker jag även vara med på ett hörn i den mån det hinns med i själva projektfasen. Dels för att det är väldigt lärorikt och ger en ökad förståelse för hela kedjan utav ett leveransprojekt, men även framförallt för att se till så att de löften vi gett kunden uppfylls och att vi får en nöjd, och förhoppningsvis återkommande, kund.

Vad gör du helst en ledig dag?

Tar med mig lite fika eller mat att grilla och upptäcker nya löp- och vandringsleder tillsammans med min sambo, familj och vänner. Även om det de senaste veckorna blivit mer och mer skidspår och tjärn att åka skridskor på.

Berätta om ditt största intresse.

Mitt absolut största intresse är utan tvekan att resa och se nya platser och njuta utav den lokala maten och drycken. Sen ska jag inte sticka under stol med att det jag älskar mest utav allt i världen, utöver min sambo Sofie (annars blir det väl stryk om jag inte flikar in det här 😊), är chips! Chips i alla former och smaker. Det finns ingen större lycka när en strosar omkring hos sin lokala mathandlare att gå till chipshyllan och upptäcka en ny smak! Jag hade faktiskt också turen att på en sommarutflykt med jobbet få besöka OLW i Filipstad och få en guidad rundtur inne i deras chipsfabrik. Det var helt magiskt! Kollegorna brukar fortfarande referera tillbaka till den dagen som ”Hannes och chipsfabriken”. Vi blev dessutom på plats uppdelade i två lag utan att veta vad som komma skall. Ena gänget fick se hur chips blev till och de andra fick lära sig allt om ostbågar. Snacka om flyt när jag insåg efter att jag hamnat i rätt gäng och inte ostbågegänget…

Har du någon udda talang?

Talang vet jag inte om man kan kalla detta och det finns de som är betydligt bättre än mig men jag har alltid haft lätt för matematik och även en fascination för psykologi och i kortspelet Poker (Texas Holdem och Pot Limit Omaha) får du blanda just dessa två moment vilket gjorde att jag under min studietid under pokerns guldår kunde jag göra mig en hacka på just detta. Jag höll mig till att spela främst online men där kunde man även vinna paket till att spela större turneringar live utomlands vilket jag då gjorde i framförallt Europa, dock utan större framgång i just de sammanhangen. Som en kul sidnot lyckades jag faktiskt i min absolut första turnering kvala in till Online-SM i Poker och även om det inte räckte hela vägen fram till SM-titeln så kom jag i alla fall till finalbord där jag slutade på en sjätteplats utav cirkaa 4000 deltagare.

Vad är Värmland för dig?

Nära till skog och vattendrag, nära till vänner och familj. Värmland är hemma.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

1.    Jäverön. Jag och sambon sprang Jäverön runt i somras. Fantastiskt fint och väldigt löpvänligt då det går en led runt hela ön. Fanns även möjligheter till övernattning så det tänkte vi pröva på att göra nästa sommar.

2.    Mysigt belägna Almars Krog på Almars Gård.

3.    Karlstads alla mysiga caféer. En personlig favorit är att ta en frukost eller brunch efter en löptur på antingen Artisans Bageri på Kasernhöjden eller Olssons Café vid inre hamn. Men ett annat trevligt ställe som jag och min sambo upptäckte först förra året var Rotnäs cafe och gårdsbutik i närheten utav Ulvsby.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Agnes Lindell, Marie Frödén och Lars Wingefors.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »