Karlstad kallar-profilen: Nikki van Riet

Karlstad kallar-profilen: Nikki van Riet

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför lyfter vi kontinuerligt fram människorna som bor, eller har bott, i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på grafikern och nyblivna hundägaren, Nikki van Riet!

Namn: Nikki van Riet

Ålder: 25 år

Bor: Karlstads mysigaste stadsdel – Haga!

Gör: Just nu jobbar jag med både tidningsproduktion/annonsarbete på tidningarna KHAktuellt och Fastighetsmarknaden och även med webbdesign på Svensk Mediakonsult och sen jobbar jag även på Lidl!

Beskriv dig själv med tre ord: 

Holländare, ständigt hungrig och en riktig hundälskare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag älskar att vara kreativ och det är just det jag får vara när jag jobbar med annonsarbete och webbdesign. Samtidigt som jag älskar att nörda ner mig i Illustrator och Indesign så trivs jag även i matbutiken där jag får chans att träffa människor istället för att sitta inne på kontoret. 


Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Även om jag älskar att vara kreativ så är även detta ibland lite svårt… Man har ju sina dåliga dagar och då kan det ibland bli att hjärnan hellre sitter och räknar matte (haha).

Vad är ditt största mål 2021?

Har två helt olika mål i år! Att köpa min första lägenhet och att kunna springa 1 mil på under en timme… Den sistnämnda har jag haft som mål i två år och har fortfarande inte lyckats med den, så vi får väl se hur långt jag kommer i år. 😉

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Eftersom jag har skaffat mig en coronahund så går jag ut på promenad med lilla Leo, går till jobbet och sen när jag kommer hem så går jag på en ytterligare promenad med Leo. Sen sitter jag gärna och ser på tv med min pojkvän och går och lägger mig TIDIGT!

Vad gör du helst en ledig dag?

Den är svår. Älskar att spendera min dag med min kille och hund i hundrastgården eller skogen, men kan också uppskatta en hel dag i soffan (jag är ju rätt så lat). Annars gillar jag såklart att umgås med mina vänner och spela till exempel tennis eller padel!

Berätta om ditt största intresse.

Mitt största intresse just nu är faktiskt mitt nyfunna intresse i att baka bröd och bullar. Om jag har tid över sitter jag gärna i photoshop!

Har du någon udda talang?

Kanske ingen talang men jag pratar flytande holländska, svenska och engelska. Det är väl rätt coolt?

Vad är Värmland för dig?

Värmland är mitt hem och när jag tänker på Värmland så känner jag lugn och ro. Det är väldigt skönt faktiskt!


Vad får man inte missa om man är i din stad?

Jag tycker man definitivt ska besöka Skutberget  och alla promenadleder Karlstad har att bjuda på. Sen tycker jag även man kan ta sig en öl på Good Guys!

Vem skulle du vilja var Karlstad Kallar-profil i framtiden?

Josefin Johansson som äger hårsalongen Cut & Color!