Karlstad kallar-profilen: Josefin Johansson

Karlstad kallar-profilen: Josefin Johansson

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför lyfter vi kontinuerligt fram människorna som bor, eller har bott, i Värmland.

Den här gången tog vi pulsen på egenföretagaren och nyblivna golfspelaren, Josefin Johansson!

Namn: Josefin Johansson

Ålder: 30

Bor: I en lägenhet i Karlstad med min sambo.

Gör: Jag driver frisörsalongen Cut&Color i Karlstad och jobbar även som utbildare på Maria Nila.

Beskriv dig själv med tre ord: 

Omtänksam, lojal och driven. 

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Variationen, kreativiteten och friheten med att vara egen företagare. På salongen är ingen dag den andra lik. 

Detsamma gäller mitt jobb som utbildare, där jag har fått följa med utomlands på olika utbildningar och event. Det är så roligt & spännande att få vara med om det.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Att hålla ihop allt, att balansera privat och jobb. Det är ändå en del att hålla reda på och ha ansvar för, både papper och andra saker som ska fixas och styras upp.

Sen med tanke på att vi själva gör mycket reklam via sociala medier så blir det lätt mycket skärmtid utöver jobbtiderna på salongen.

Vad är ditt största mål för 2021? 

Jag och min kollega, som också heter Josefine, har anmält oss till att göra Mästarbrevet i höst. Där ska vi få med oss mer kunskap kring marknadsföring och ekonomi till exempel. 

Det känns bra att få med sig och framförallt som en kul grej att göra tillsammans. 

Sen som många andra så hoppas jag att vi under året kan återgå till ett mer normalt samhälle och kan komma starkare ur den här coronakrisen.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

När jag är på salongen så blir det lite frukost innan jag går till jobbet. Älskar att få lite frisk luft innan jobbet. Börjar vissa dagar 08.00 och andra 09.00 eller 10.00. Börjar jag klockan 10.00 till exempel så hinner jag med en liten promenad innan jobbet. På salongen blir det en kopp kaffe innan första kund. Sen brukar oftast dagen gå i ett och mina lunchtider varierar lite. Det alternerar under dagarna med telefonsamtal, kunder som kommer in och handlar och bokar tid samtidigt som vi har kunder i stolarna.

Vad gör du helst en ledig dag? 

Jag tycker om att vara ute, både vinter- och sommartid. Åker gärna skidor och skridskor på vintern. Jag började med golf förra våren så hoppas på tidig premiär i år.

Berätta om ditt största intresse.

Jag har stort intresse för musik, båda att lyssna på och spela själv. Trummor är det roligaste instrumentet att spela tycker jag, men lite svårt när man bor i lägenhet.

Vad är Värmland för dig?

Värmland är hemma för mig, Jag är uppväxt utanför Sunne och har alltid haft nära till vatten och natur. Det har vi ju även i Karlstad med Vänern och Klarälven vilket är mysigt, tycker jag. 

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Jag tycker man ska sätta sig i inre hamn med en kopp kaffe från Löfbergs en solig dag och njuta! Sommartid tycker jag man ska ta sig en tur till Lillängshamnens fiskrökeri och köpa sig en räkmacka! Där kan man sitta på deras uteplats och kika på båtarna som kommer in.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Jag vill se Johan Bergström nästa gång!