Karlstad kallar-profilen: Elin Nermark

Karlstad kallar-profilen: Elin Nermark

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför lyfter vi kontinuerligt fram människorna som bor, eller har bott, i Värmland.

Den här gången lär vi känna den explosiva idrotts- och hälsocoachen, Elin Nermark!

Namn: Elin Nermark

Ålder: 19

Bor: Jag kommer från Sunne och bor nu i Karlstad

Gör: Jag pluggar till idrott- och hälsocoach på Karlstads universitet. Jag är även sprinttränare för IFK Sunne fotboll. Jag tränar även löpning och vill utveckla mig inom löpningen.

Beskriv dig själv med tre ord:

Positiv, driven och påhittig.

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Jag studerar till idrott- och hälsocoach på Karlstads universitet. Det bästa med den utbildningen är att jag får studera till mitt största intresse, hälsa och träning och kommer i framtiden kunna arbeta med det. Jag får chansen att utveckla mig som ledare, och får även kunskaper som gör att jag kan utveckla mig själv som idrottare också.

Jag är även sprinttränare i IFK Sunne fotboll och det bästa med det är att se utvecklingen hos de aktiva. Jag brinner för att få utveckla personer både fysiskt och mentalt därför är det kul att vara sprinttränare och se utvecklingen på snabbheten.

Vilken är den största utmaningen?

Jag är en person som gillar utmaningar för det är där jag kan växa som person, genom att utmana mig. En av mina största utmaningar just nu är att finna balansen mellan hård träning, återhämtning och plugg. Förra året blev jag övertränad och sen dess har jag haft en utmaning att finna balansen mellan hård träning, återhämtning och plugg. Det är lätt att falla tillbaka och bli trött igen. Eftersom jag gillar utmaningar tänker jag också fortsätta träna på att vila mera trots att träning är så roligt.

Vad är ditt största mål för 2021? 

Jag är en person som gillar mål och har mål utefter olika kategorier. Men de viktigaste målen är att jag ska göra saker jag mår bra av och saker som ger energi och inte tar energi. Jag vill ha en hel och fungerande kropp och själ då jag förra året blev övertränad och i år vill jag ta revansch och ha en fungerande kropp och själ. Sen vill jag lära mig att stå på händer. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Jag tränar, pluggar, äter och sover.  

Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag skulle jag helst vilja vandra, helst bestiga ett berg eller tar en löprunda och fikar gärna i kombination med att varandra eller efter löprundan.   

Berätta om ditt största intresse.

Mitt största intresse är träning både fysisk träning och mental träning. Jag tycker själv att det är kul att träna löpning men gillar all sorts träning. Jag har även fått intresse för det mentala och vill utveckla mig själv och andra inom det mentala.

Ett annat intresse jag har som inte inkluderar träning och hälsa är mode.

Har du någon udda talang?

Jag kan vrida tungan upp och ner.

Vad är Värmland för dig?

Värmland har fullt av vacker natur som jag älskar, sen har Värmland en härlig dialekt.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Man får inte missa den vackra naturen och speciellt naturen på Skutberget i Karlstad. Där är det fantastiskt att springa och promenera.

Kommer man till Sunne får man inte missa att bestiga Gettjärnsklätten.

Själv besöker jag gärna min farmor och farfars hus som ligger på pricken mitt i Värmland på kartan.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Emilia Kjellberg.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »