FUNKISLIV Ebba Årsjö är Årets stjärnskott

FUNKISLIV Ebba Årsjö är Årets stjärnskott

Radiosportens pris Årets stjärnskott inom paraidrotten går den här gången till alpinesset Ebba Årsjö.

Radiosportens motivering lyder: ”Som helt ny inom parasporten har hon slagit igenom på absolut högsta nivå. Efter fyra Europacupsegrar under debutsäsongen kom det definitiva genombrottet under 2020 med dubbla segrar i världscupen. Radiosportens pris till Årets Stjärnskott inom paraidrotten tilldelas 2020 alpina utförsåkaren Ebba Årsjö.”

– Det är väldigt stort det här. Jag känner lite: ’förtjänar jag det här?’. Mina vinster i super-G har varit säsongens höjdpunkt och i Paralympics (2022 i Peking) drömmer jag om medalj – minst en – om jag ska vara ärlig”, säger Årsjö till Radiosporten

Ebba prisas med diplom, ära och 10 000 kronor i träningsbidrag.