Hallå där, Paula Juhlin

Hallå där, Paula Juhlin

Hallå där,

Paula Juhlin, som på lördag leder sitt Alvik i den första SM-finalen i basket.

Hur känns det inför matchen mot Luleå?

– Det känns superkul, det är ett lag vi har haft många jämna och tuffa matcher mot genom åren. I år har vi en seger var i grundserien och de kom två bakom oss i tabellen. 

Förra året stod corona i vägen för slutspelet. Gör det årets slutspel än mer speciellt?

– Ja, vi var så himla ledsna och besvikna att säsongen avbröts förra året, då kändes det som en evighet till att man eventuellt skulle hamna i samma position igen. Men vi spelare bestämde ganska snabbt att vi ville satsa på det här en säsong till och verkligen ge det vi börjat bygga på en chans. Och nu, ett år senare, står vi här innan finalen och det känns så himla skönt. Det är nästan som att man har energi för två års slutspel i kroppen inför den här finalserien!

Det blev 3-0 mot Högsbo i semifinalserien, men det saknades inte dramatik.

– Nej, det var en riktigt jobbig serie, siffrorna 3-0 ljuger nästan lite. Det var tre väldigt jämna matcher där vi drog ifrån i slutet i de två första och tappade en 25-poängsledning i sista matchen, där vi till slut vann med 1 poäng. 

Vad var det som avgjorde till slut?

– Det som avgjorde den serien var ändå att vi hade ett bredare lag med fler spelare att gå runt på. Vi kunde köra på vår taktik i 40 minuter utan att stanna av. De hade inte riktigt energin i slutet av matcherna kändes det som, förutom sista matchen då när de höll på att komma ikapp.

Och det är grundseriens två bästa lag som ställs mot varandra nu i finalen. Det känns som upplagt för en bra finalserie.

– Ja, det kommer bli otroligt tufft, två jämna lag med bra spets. 

Vad är Luleås styrka – och er?

– Jag skulle säga att Luleå har ett jämnt lag med många stora spelare på de ”små” positionerna. De har även väldigt bra skyttar på många positioner. 

–Vår styrka är att vi, tycker jag, har ett övertag på de stora positionerna som jag hoppas att vi kan utnyttja. Vi är även väldigt samspelta och har en bra bredd på laget. 

Vad kan tittarna förvänta sig för slags basket från er sida?

– Jag tror att båda lagen kommer vilja spela snabb basket! Högt tempo i anfall och hög intensitet i försvar.  Vi kommer göra allt för att utnyttja våra ”miss-matches” och försöka gör det svårt för deras anfallsspel… 

Foto: Anders Andersson

Och vågar du tippa på hur det går?

– Nej, det vill jag inte. Jag vet bara att vi kommer göra allt vi kan för att vinna varje match vi spelar. Sen får vi se hur långt det räcker. 

Fotnot: Den första finalen i Svenska Basketligan kan ni se nu på lördag klockan 13.55 på SVT1.