Karlstad kallar-profilen: Hanna Rosell

Karlstad kallar-profilen: Hanna Rosell

Karlstad kallar vill lära känna er bättre och därför lyfter vi kontinuerligt fram människorna med anknytning till Värmland.

Den här gången lär vi känna marknadschefen på Läkarmissionen (och cykelentusiasten), Hanna Rosell!

Namn: Hanna Rosell

Ålder: 41

Född i: Karlstad, uppväxt på Hammarö

Bor numera: Farsta strand, Stockholm

Gör: Marknadschef på Läkarmissionen.

Beskriv dig själv med tre ord:

Social, bjussig, kul. 

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Jag har fantastiska kollegor både i Sverige och runt om i världen och det är fint att se vilken skillnad deras arbete gör för människor i utsatthet.

Vilken är den största utmaningen?

Att få människor att känna vilken betydelse deras hundralapp innebär.

Vad är ditt största mål för 2021? 

Mina stora mål är på längre sikt så under 2021 kommer jag att arbeta med att större förändringar ska falla på plats och med att förvalta det jag har. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Jag vaknar alltid tidigt, önskar att jag skulle kunna sova lite längre på morgnarna. När barnen är lämnade tar jag en lång promenad samtidigt som vi har avstämning i chefsgruppen. Väl hemma igen äter jag frukost (rostade mackor med prästost och björnbärsmarmelad eller havregrynsgröt med äppelmos och kardemumma) och börjar arbetsdagen på riktigt, vid köksbordet under pandemin. På lunchen gör jag ofta ärenden, tränar något pass framför teven (jag är förtjust i en youtuber som heter Pamela Reif) eller ser ett avsnitt av Kardashians om jag hinner. Efter jobbet gillar jag att äta middag med vänner och familj, annars är det väl barnens aktiviteter, läxläsning och olika sysslor jag håller på med mest, som man gör. 

Vad gör du helst en ledig dag?

Förra lördagen cyklade vi runt Djurgården och det var en otroligt fin dag. Jag tycker att Stockholm är en jättebra cykelstad, särskilt på helgerna när det inte är så många cykelpendlare ute. Nu ser jag fram emot att alla museum ska ha öppet som vanligt igen, speciellt Moderna museet för de har så bra barnaktiviteter. Jag tycker mycket om att gå ut och äta och att gå på fest. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image0.jpeg
Foto: Severus Tenenbaum

Berätta om ditt största intresse.

Det är nog musik, att lyssna på musik, att gå på konserter och att gå ut och dansa. 

Har du någon udda talang? 

Glömmer bort oförrätter ibland nästan störande snabbt. 

Vad är Värmland för dig?

Värmland är ett rikt kulturliv och naturliv för mig. Djupa skogar och vackra sjöar. Familj och vänner och en trygg uppväxt. Barndomshemmet på Hammarö och sommarstugan i Glava. Sen jag flyttade förknippar jag Värmland med att vara ledig, att göra saker jag älskar med människor jag tycker mycket om. 

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Jag tycker det är mysigt att planera upp en dag så att man har olika stopp (butiker, restauranger, museum) och att promenera däremellan, det är fint nästan överallt just med närheten till vattnet. 

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Malin Zetterlund. Hon bor i Göteborg, är VD för en stor PR-byrå och håller olika typer av retreats.