Karlstad kallar-profilen: Sandra Myhrén

Karlstad kallar-profilen: Sandra Myhrén

Karlstad kallar vill lära känna er och därför lyfter vi kontinuerligt fram människorna med anknytning till Värmland.

Den här gången beger vi oss till Nilsby för att stifta bekantskap med den odlingsintresserade, tåviga och festsugna snickaren, Sandra Myhrén!

Namn: Sandra Myhrén

Ålder: 30 år

Född i: Karlstad, uppväxt på Hammarö.

Bor numera: Vid Fryken i Nilsby, norr om Kil.

Gör: Jobbar som snickare på Rohm och Co.

Beskriv dig själv med tre ord:

Sprallig, driven och ödmjuk.

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Det bästa med mitt jobb är att jag får jobba med kroppen, vara kreativ och lösningsorienterad. Jag tycker det är roligt att få vara med och skapa någonting som man vet kommer finnas kvar länge, och som folk kommer att ha glädje av i många år, kanske till och med i generationer framöver. Man lär sig något nytt hela tiden, som en gammal kollega sa till mig en gång – ”Inom detta yrke blir man aldrig fullärd, det kommer något nytt hela tiden”.

Vilken är den största utmaningen?

Att branschen är otroligt bred och kräver kunskap inom många olika områden. Min utmaning i det blir att alltid försöka vara påläst om de regler och krav som gäller, då branschen hela tiden förändras.

Vad är ditt största mål för 2021?

Att få ha en riktigt stor 30-årsfest! Covid19 snuvade mig (och många därtill) på en sjudundrande 30-årsfest förra året. Jag hoppas på revansch i år (och såklart räknas inte året med Covid19 så jag fyller 30 år denna sommar också).

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag brukar gå upp 04.50 för att göra mig i ordning, packa matlådan, dricka stora mängder kaffe och åka till jobbet. Själva jobbet varierar väldigt mycket, just nu är jag på en rotrenovering på Herrhagen i Karlstad. Där rensas lägenheterna från allt och får nya vatten- och avloppsledningar, ny el, kakel och klinkers i badrum, nya kök och vita fräscha väggar. Det som vi snickare gör just här är bland annat; gjutningar av vissa hål, gjuter upp för fönsterbräden, inbyggnationer av avlopp och vattenledningar. Vi sätter in nya kök och garderober. Monterar nya ytter- och innerdörrar samt foder, golvlist och nya snygga fönsterbräden av sten. Klockan 16.00 är jobbet slut för dagen och jag beger mig då oftast (inte varje dag) till gymmet. Brukar träna styrketräning på STC men sommartid händer det även att jag tar en löprunda på Frykstahöjden i Kil. Mer än så brukar jag inte orka med efter en arbetsdag och det brukar bli någon hushållssyssla hemma så som tvätt eller något annat tråkigt. Inser nu vilket fyrkantigt liv jag har, haha!

Vad gör du helst en ledig dag?

På min lediga tid brukar jag alltid försöka hitta på något kul. Nu under pandemin har jag inte träffat så mycket kompisar men det är annars något som jag brukar göra på helgerna. Antingen träffas vi tjejer och hänger eller så umgås vi i par på middagar eller grillkvällar. Eftersom vi har hus spenderar jag mycket tid ute och i trädgården, det finns alltid något som skall byggas eller fixas (vilket jag tycker är väldigt kul att pyssla med). Vandring är också något som jag tycker är roligt vilket också har fått ett stort uppsving nu under pandemin.

Berätta om ditt största intresse:

Något speciellt intresse har jag nog inte. Styrketräning där emot är något som alltid har funnits med mig. Jag mår bra av att få den där energin som styrketräning ger. Ett annat ”nyfunnet” intresse är odling (vilket jag tror många har ägnat sig åt under denna pandemi), det känns så skönt att ha möjligheten att odla sin egen sallad eller sina egna tomater. Få se något växa från ingenting till något jag faktiskt kan ha i min mat och njuta av. Jag brukar ta vara på salladen jag köper i mataffären för att spara rotstumpen och sätta den i vatten tills den börjar få rötter och då är det dags att plantera den i jord.

Har du någon udda talang?

Jag kan göra Spindelmannen-/rocktecknet med tårna… Undrar om detta ens räknas som en talang, haha!

Vad är Värmland för dig?

Det är hemma. Det är värme och kärlek för mig. Jag älskar naturen här.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Ska försöka hålla mig till Nilsby, den by som jag faktiskt bor i. Här har vi Hagudden, en udde med två badstränder, en i söder och en mot norr. Stränderna har även en varsin brygga man kan bada ifrån eller lägga till med båt. Detta är något man bör besöka om man är här under sommaren. I Nilsby finns även ett ställe som heter Nikkebo. Där finns ett utomhusgym och en mindre vandringsled på 1,3 km som heter Högbergsleden, den erbjuder fina vyer över både nedre- och mellanfryken. Fryken är också något man inte får missa om man är här. Jag har själv nyss köpt mig en mindre kajak och jag kan säga att det är helt underbart att ro ut i den på Fryken. Vintertid bör man besöka Nikkebos hockeyrink, det är en utomhusrink som spolas vid minusgrader av eldsjälar i byn. Vintertid när Fryken har frusit går det även bra att åka långfärdsskridskor på isen (med försiktighet såklart). Sen har vi även Nilsbybron, den röda betongbro som binder samman östra och västra sidan av Fryken, samt delar av nedre- och mellanfryken från varandra.

Vem skulle du vilja var Karlstad Kallar-profil i framtiden?

Jag skulle vilja se Nathalie Salomonsson som Karlstad Kallar-profil. Hon driver podden Calcio Amore tillsammans med Marcus Birro som är en italiensk fotbollspodd.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »