FUNKISLIV Åsa Llinares Norlin omvald till ordförande

FUNKISLIV Åsa Llinares Norlin omvald till ordförande

Under lördagen omvaldes Åsa Llinares Norlin till ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

– Det känns jätteroligt och jag är oerhört tacksam att få vara ordförande för förbundet i två år till. Samtidigt är det ett stort förtroende. Vi har två tuffa år bakom oss med bland annat coronapandemin och Special Olympics World Winter Games som ställdes in, säger Åsa Llinares Norlin, i ett pressmeddelande.

De kommande åren ser hon fram emot att fortsätta samarbetet och samverkan tillsammans med Svenska Parasportförbundets distrikt. Hon ser även fram emot att utveckla idrott för personer med funktionsnedsättning ännu mer.
– Jag ser fram emot att utveckla idrotten i större utsträckning, både med det vi själva gör inom vår verksamhet men också mot andra specialidrottsförbund, Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté.

Vad tar du med dig från helgen som gått?
– Jag tar med mig att det finns ett härligt engagemang i rörelsen. Det finns mycket kompetens och glädje. Ibland är det diskussioner som brinner till men det finns en vilja bakom att göra det bästa för personer med funktionsnedsättning och deras idrottande.

På Parasport Sveriges förbundsmöte på lördagen omvaldes Åsa Llinares Norlin till ordförande. Foto: Anton Lernstål/Parasport Sverige

Åsa Llinares Norlin – som varit ordförande för Parasport Sverige sedan 2019 – blev omvald på ytterligare två år.