FUNKISLIV Startup-bolaget Treddy från Gävle vinner 1,5 miljoner i innovationstävling

FUNKISLIV Startup-bolaget Treddy från Gävle vinner 1,5 miljoner i innovationstävling

HIG-studenterna Emil Svensson och Jacob Lundberg från startupbolaget Treddy har utvecklat en enkel och säker betalningslösning för begagnatmarknaden. Under torsdagen fick de beskedet att bolaget är en av vinnarna i Post & Telestyrelsens innovationstävling Betaltjänster för alla. De får 1,5 miljoner kronor i finansiellt stöd för att utveckla sin tjänst till att bli mer tillgänglig för äldre och människor med olika typer av funktionsvariationer.

– Det känns otroligt roligt! Vi är glada att PTS och den externa juryn ser samma potential som vi ser i Treddy. Vi längtar till att få sätta igång med projektet, säger duon i pressmeddelande.

Själva tjänsten är ett handelsverktyg för att göra trygga och enkla begagnataffärer när varor ska skickas. Tjänsten kan användas oavsett vilken annonsplats varan annonseras på. Med Treddy får köparen trygga betalningar, spårbar frakt, BankID-verifierade användare, köpekontrakt och många andra funktioner, något som förebygger orosmoment och otrygga betalningar i de affärer där personer inte känner varandra.

Nu siktar duon framåt mot nästa mål.

– Vårt största fokus ligger just nu på att lansera Treddy. Vi kommer också lägga i högsta växeln gällande marknadsföring, för att nå ut med vårt budskap. Sedan ska vi skala upp teamet för att utöka kompetensen inom företaget och aktivt arbeta med att ta in kapital i företaget för att skala upp tjänsten.