Lär känna vår nya krönikör, Hanna Käld

Lär känna vår nya krönikör, Hanna Käld

Hallå där, Hanna Käld heter jag och kallas också numera för Krutgummann där jag har en tränings-Instagram! Jag är en 24-årig-tjej som bor i Karlstad, men som ursprungligen kommer från mitt vackra Kil. Jag har pluggat första året på Karlstads universitetet där jag läser till idrotts- och hälsocoach och har två spännande år kvar.

Jag har alltid varit en aktiv person som provat på de mesta olika sporter. Fotbollen är det som jag verkligen fastnat för. Tiden går ju så fort så det är inte lätt att ha koll, men jag tror jag har lirat i 16 år nu! Utöver fotbollen tränar jag dessutom på gym där jag brukar köra lite olika typer av träning som styrketräning eller crossfit-inspirerade pass. Jag tycker om att variera min träning, vilket man också kan se på min Instagram! På vintern åker jag gärna både slalom och längdskidor.

Att sitta still är inte min grej! Jag får nära på panik med oplanerade dagar. Jag gillar när mitt liv är hektiskt och när jag har många saker att göra. Om jag ska beskriva mig med tre ord skulle det vara energisk, positiv och en riktig vinnarskalle. Det är lätt att förstå att jag är en tävlingsinriktad person då jag alltid försöker göra om allt till en tävling. Det kan handla om att äta fortast, komma först, hitta snabbaste vägen ut ur affären, ja ni förstår ju, jag är en person som tävlar i allt.

Ett tävlingsminne jag minns väl var en gång när jag mer eller mindre tvingade min familj att flytta fram vår Sälen-resa ett par dagar, detta eftersom jag annars skulle missa den årliga skoljoggen vi hade på högstadiet och den ville jag ju absolut inte missa. Sedan fick jag och min pokal åka nöjda till Sälen mot nya äventyr!

Jag kommer under en tid framöver skriva månatliga krönikor för Karlstads kallar, med just inriktning på träning, hälsa och en aktiv fritid! Följ gärna min Instagram för ytterligare tips.