FUNKISLIV Lina Watz inför sommarpratet

FUNKISLIV Lina Watz inför sommarpratet

Hallå där,

Lina Watz, parasimmare från Hammarö, som fått den stora äran att medverka i Sommar i P1.

I sommar-Sverige är det få saker som anses lika fint som att få sommarprata! Hur känns det att vara en av de utvalda?

Det är verkligen en så stor ära och jag blev väldigt glad över förfrågan. Försöker fortfarande ta in att jag faktiskt ska få göra detta.

Vad kommer du prata om? Och varför just det?

Mitt sommarprat kommer givetvis vara ganska självbiografiskt. Det kommer bli en del om min uppväxt och mina erfarenheter som paralympier. Jag vill bjuda in lyssnarna att ta del av en liten bit av det jag upplevt av den Paralympiska rörelsen och från paraidrotten generellt. Visa att paraidrott många gånger är mer än bara idrott. 

Musikvalet har jag alltid undrat över, att de flesta vill göra direkta övergångar från sitt prat till nästa låt. Om jag hade sommarpratat och nämnt min tunnhårighet så hade nästa låt kanske varit ”Fångad av en stormvind”, etc. Vad har du för taktik där?

Jag har valt låtar som alla har olika betydelser för mig. Någon som jag lyssnade mycket på när det var som mörkast innan amputationen, någon som jag lyssnar på innan lopp och så vidare. Det blir en mix av både nya och äldre låtar från flera olika genres. 

Vad har du själv för förhållande till sommarpratarna?

Jag och Nils är kompisar sedan innan och jag känner till många av de andra sommarpratarna. Några är nya. Så det är en rolig mix!

Du har haft en tung säsong med corona och skador, men nu väntar sommarprat och snart väntar Paralympics i Tokyo. Jag antar att du har bättre känslor i kroppen nu än för ett tag sedan? 🙂

Ja verkligen! Det har varit tungt nu ett tag men nu börjar det ordna upp sig igen. När sommarpratet är inspelat ska det bli skönt att bara kunna fokusera på simningen. 

Vad gör du just nu för att ladda inför Tokyo?

Vi har flera läger nu i sommar, så jag ska försöka simma så många meter i långbana som möjligt. Det innebär träning utanför Karlstad kommun. Sen bara försöka njuta av de sista veckorna som är kvar innan vi åker mot Tokyo i augusti.