Premiär för podcasten Torka mig i röven

Premiär för podcasten Torka mig i röven

Hallå där,

Olle Elfgren som i podcasten Torka mig i röven, tillsammans med sin assistent Erik Appelquist, använder spännande grepp för att lyfta funkisfrågor som annars sällan når dagsljuset.

Berätta om podden. Vad handlar den om?
– Det är en tramsig podd som berättar om hur det är att leva med en funktionsvariation på ett lite mer komiskt sätt än man kanske är van vid.

Vad kan vi förvänta oss för segment/innehåll?
– I och med min skolning inom journalistiken blir det mycket listor och sånt. Rankningar. Och sedan helt klassiska poddanpassade berättelser ur våra liv.

Vad hoppas ni att den ska väcka för tankar?
– Det gäller att passa sig för att ha alltför skev självbild och säga ”det här är humor som också ska lära er något.” Blir lätt pretentiöst då. Men grunden för podden är att berätta om livet med funktionsvariation ur ett annat perspektiv.

Berätta om din torkare/medpoddare. Hur kompletterar ni varandra?
– Erik är otroligt rolig. Jag kan hata hur han bara kan slå sig ner och vara rolig på uppstuds. Äcklas av hans funny bone. Där jag måste skriva, formula om och tänka ett varv extra för att vara kul. Ur ett dynamik-perspektiv är jag den som säger ”hej och välkommen” och står för kontext medan Erik får tramsa loss med den äran. Jag står ju för funktionsvariationen också. Jag är inkvoterad i min egen podd, hur fan blev det så?

Vad har du själv för poddförebilder?
– De som hör podden lär märka att vi snor en del från Alex och Sigge, vi är båda stora fans av dem. Jag själv gillar ju Fördomspodden mycket men där kan jag inte sno så mycket ifrån utöver språket, vilket jag också gör.

Fem snabba med Olle Elfgren

Ålder: 23

Från: Molkom

Gör: Copywriter och journalist

Det här önskar jag att jag hade skrivit: Någon av Andrev Waldens kolumner

Detta gör jag om tre år: Podden blir avgörande. Antingen livnär jag mig på den eller så floppar den och mitt liv tar en betydligt mörkare vändning

Lyssna genom någon av länkarna nedan:

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är apple-podcasts-badge-300x76-1.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är listen_on_spotify-black-300x111-1-1.png

Skicka kommentar