Gatukonstfestivalen Karlstad Street Art är tillbaka

Gatukonstfestivalen Karlstad Street Art är tillbaka

För andra året i rad har stadskärnan fått ett semesterglow – detta i form av gatukonstfestivalen Karlstad Street Art.
–  Karlstad Street Art är jätteviktigt eftersom det visar hur oroligt mycket kreativitet som finns inom genren, säger ordkonstnären Frida Warnqvist som är ny för året.  

Festivalen är ett initiativ av Karlstad Innovation Park, Centrum Karlstad, MittiCity och Brickfield med finansiering från Karlstad Kommun och samarbetspartners som Peab, Ramirent, Löfberg Fastigheter, Wermlands Invest, Karlstad El och Stadsnät och Hammarö Bostäder. Hittills har sex kuber färdigställts (och finns att beskåda på Tingvallagatan, Soltorget, Älvbrinken, Hagatorget och vid Scandic Winn) och i måndags inleddes nästa fas av projektet med en rad bygglov till kända konstnärer som ska sätta färg på rejäla muraler, garageportar och transformatorstationer.

Frida Warnqvist debuterar i dessa sammanhang. Hon berättar att hon inte tvekade en sekund när hon fick frågan av projektets konstnärliga ledare, Marthe Hem.

Fridas poesi-elskåp kommer ligga som en röd tråd mellan ytorna på årets Karlstad Street Art.

– Jag blev jätteglad när jag blev tillfrågad att få vara med eftersom jag alltid älskat Karlstad Street Art. Marthe är en riktig eldsjäl som har blivit en stor förebild för mig, säger hon.

Marthe Hem. Foto: Felix Marcusson/Brickfield

Vad kommer du personligen bidra med?

– Jag kommer personligen att bidra med mina texter på elskåp runt om i Karlstads innerstad, säger Frida Warnqvist och tillägger:

– Jag har valt ut upplyftande och tänkvärda texter som jag hoppas att folk kommer att tycka om.

Följ utställningen här