Klubbchef Mippes tankar inför innebandysäsongen

Klubbchef Mippes tankar inför innebandysäsongen

Hallå där,

Mikael Mippe Bergqvist, klubbchef Karlstad Innebandy.

Säsongen närmar sig så smått! Hur är pulsen på kansliet?

Ja det börjar dra ihop sig, det känns såklart bra. Pulsen är under kontroll har faktiskt semester 🙂 men börjar på Måndag igen, så då är det fullt ös igen.

Hur ser en vanlig dag ut vid den här tiden på året när man är klubbchef?

Nu är det fokus på marknad, förlänga avtal med befintliga partners, och naturligtvis hitta nya inför säsongen som kommer, sen försöker jag bistå sportcheferna på dam och herr så mycket som möjligt. Det kan handla om allt från jobb till spelare, eller lgh eller bara fixa med material, väldigt blandade arbetsuppgifter som sagt. Men fokus på marknad. Där har jag fått hjälp i år då föreningen anställt Stefan Hermansson som också ska jobba med marknadsbiten, det tror jag kommer bli ett rejält lyft för föreningen.

Och det ser ju onekligen lovande ut inför vad som komma skall. Berätta lite kort om nyförvärven och vad de kan tillföra.

Ja, Adina Augustsson kommer tillbaka från en säsong i Mora, en säsong som för hennes del slutade med en plats på landslagets läger efter säsongen, det är såklart ett rikigt vasst namn att få in. Sedan kommer Alexandra Terner, också i Mora nu senast, men hon är från Kil och har Sunnanå som moderklubb. Det är en spelare som har ett bra skott och som gör många mål, och det är ju aldrig fel att få in. Sedan har vi Linnea Wallgren som har spelat i Endre de senaste åren, och samlat på sig rejält med rutin. Även hon gör rejält med poäng så visst ser det spännande ut. Hon kommer bidra massor.

Sedan har vi nya ledare också. Oskar Moberg och Joakim Holmèn tränade vårt div 1-lag på herr förra året, men tar nu klivet upp i finrummet, det känns också spännande. Till sin hjälp har de Joakim Jönsson som har fokus på fys under säsongen, och Mikaela Målström som lägger klubban på hyllan och går in i ledarstaben. 

Nöjd klubbchef med förvärvet Adina Augustsson.

Någon annan i truppen som vi på läktaren bör hålla ögonen på lite extra till hösten?

Tror att Amanda Gottebo slår igenom på riktigt i år. Hon har det mesta, det som saknas är lite styrka men det har hon förhoppningsvis jobbat på nu i sommar.

Vad har ni i den sportsliga ledningen för förhoppningar inför den kommande säsongen?

Slutspel känns som ett realistiskt mål.

Och vi fans får till viss del återkomma. Hur mycket har ni saknat publiken – och vad betyder den för laget?

Det betyder mycket såklart, det blir väldigt mycket roligare att spela när det är liv i hallen, även om våra dj`s förra säsongen gjorde ett bra jobb med att skapa stämning trots att det saknades publik, så blir det ju nåt helt annat med några hundra på läktaren.

Kom och stötta både dam och herr nu när det drar igång, spelarna och vi i föreningen har verkligen längtat efter publik igen.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »