Karlstad kallar-profilen: Ann Johansson

Karlstad kallar-profilen: Ann Johansson

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje vecka fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den den tidsoptimistiska omställningscoachen, Ann Johansson!

Namn: Ann Johansson

Ålder: 50 (I en månad till!)

Född i: Kungskogen

Bor numera: I Karlstad

Gör: Jobbar på ABFjobb som omställningscoach.

Beskriv dig själv med tre ord: 

Positiv med mycket humor, ständig beslutsångest och noll tålamod!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få träffa och coacha många olika personer och få vara en del av deras process mot ett nytt jobb och ofta bättre mående. Ingen dag är den andra lik och tacksamheten jag får av deltagarna gör mig också tacksam och en lycklig tillfredsställande känsla.

Vilken är den största utmaningen? 

Arbetsmarknaden, speciellt nu i pandemitider. 

Vad är ditt största mål för 2021? 

Hålla kroppen frisk och skadefri efter ett år med mycket krångel.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Kliver upp ur sängen och sätter direkt på Nyhetsmorgon och datorn då jag jobbat hemma sedan oktober. Sedan brukar jag försöka få till en promenad eller gympass mitt på dagen. Efter jobbet hittar jag helst på nåt med dottern. Vi brukar åka på någon utflykt och lyssna på musik och ha jäkligt roligt tillsammans. Annars tränar jag på gymmet, tar en PW eler löptur med någon bok eller dokumentär i öronen.

Vad gör du helst en ledig dag?

Hittar på något kul. Älskar att prova något nytt och utmanande. Just nu är det supbrädan och åka vattenskoter som är nyast och roligast. Vara på sjön, umgås med familj och vänner, vara ute i vimlet, dricka bubbel, lyssna på livemusik, bada, sola. Nån typ av träning är alltid gött att få till också… Att åka med dottern till mamma och pappa vid Daglösen är väldigt mysigt. Hänger ju gärna med nya kärleken också. 😉

Berätta om ditt största intresse. 

Träna på gym och löpträna (utomhus då naturupplevelsen är en viktig del). Absolut inte på någon hög nivå men jag gillar känslan att få ”ta i” och se och känna resultat. Träningen kan ge mig en typ av meditationskänsla, därför tränar jag helst själv. Träningens endorfinkick är otroligt viktig för mig och mitt välmående. Jag önskar att alla kunde få känna av den. Tänk de gånger man motvilligt gått till gymmet för att humöret varit skit och när man går hem kommer man på sig själv med att gå och vissla och ha värsta lyckoruset. Träningen är min lyckomedicin. 

Har du någon udda talang? 

Jag kan vicka på lilltån och lägga den över tån bredvid! 

Vad är Värmland för dig? 

Fantastisk natur med all skog, ängar, Klarälven, Vänern och alla mindre sjöar. Närhet till både sommar -och vinteraktiviteter. Trevliga positiva människor. Karlstad med omnejd som är en fantastisk sommarstad. 

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Kvällsdopp i älven. Bada och andra vattenaktiviteter i Vänern på alla fantastiska ställen. Promenad, löptur eller mountainbiketur i I2-skogen eller Skutberget. Vimlet i Inre hamn och inne i city. Besöka öar i skärgården (t.ex. med båtbussarna). Bomstad, quizet på Mörudden, Lars Lerin-museet. Kvarteret Almens evenemang. 

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »