Fördomar om: snickaren Niklas

Fördomar om: snickaren Niklas

Ingår det en neutral frisyr när man går lärarutbildningen? Äter tandhygienister bananlack när barnen somnat? Kan stafettläkare allt som är värt att veta om ladd? Fördomsredaktör Olle Elfgren och jag, Magnus, ställer här frågorna som vi alla tänkt under dåliga dagar. Den här gången kastar vi våra fördomar mot snickaren Niklas.

Fördom: Det gör inte ont att stå där och OSA sex iförd bar överkropp och verktygsbälte på hustaken i semester-Sverige samtidigt som 40-pluskvinnorna går nedanför i en brunstperiodbubbla. Ska vi vara riktigt ärliga så är det kanske till och med det bästa med snickaryrket.

Svar: Väl medvetna om detta brukar vi debitera dubbelt när tröjan åker av! Ska bli kul att se hur detta utvecklas nu när tjejerna tar sig in i branschen?! 

Du skulle aldrig få för dig att köra en bil äldre än fyra år – men samtidigt är ditt passagerarsäte så grisigt att till och med en hemlös hade tittat blygt ner i backen ifall han såg det.

Ska gärna vara en stor pick-up av amerikansk modell, minst fyrhjulsdrift, vad man har flaket till har jag ej förstått men det ser ballt ut och man tar upp minst två parkeringsplatser!

Sätet behövs inte städas, man köper bara en ny bil när det är dags!

Du skulle aldrig våga erkänna det i byggbaracken, men ibland äter du vegetariskt hemma – och tycker det är riktigt gott.

Tänker inte erkänna nu heller, det ska vara blodigt kött!

Akilleshäl: Du lever och dör för Manchester United.

Många tror att det är sporten vi ses för, det är ölen, vilket lag eller sport spelar ingen roll.

Hålla tider är för amatörer – inom andra yrkesgrupper.

Viktigt att bygga upp förväntningarna, om kunderna inte längtat lite så kan det förta hela bygget!

Om ni snickare hade fått en krona för varje regeringenskämt så hade ni alla bott i Monaco nu.

Är det en krona även för Frugan, honan, chefen? 

Du gillar egentligen cider bättre än nån jävla IPA från Ulan Bator, men den stenen ska vi inte vända på idag.

Det är mängden som spelar roll, då får man köra ljus lager för att va med i matchen, eller snarare inte va med i matchen!

Fotnot: Tack för att du var med och bjöd på dig själv, Niklas! Följ gärna hans och kollegornas framfart på Nicke Snickares Instagram.