FUNKISLIV Get in the Game – hitta ett aktivt liv

FUNKISLIV Get in the Game – hitta ett aktivt liv

Med kampanjen Get in the Game hoppas Sveriges paralympier och Sveriges Paralympiska Kommitté få fler människor med funktionsvariationer ska hitta vägen till ett aktivt liv.

I en nyhet på hemsidan skriver Sveriges Paralympiska Kommitté att bilden av Sverige som ett land i framkant när det gäller likvärdig idrott och hälsa för alla stämmer inte helt överens med verkligheten. Sverige satsar betydligt mindre på idrott för personer med funktionsnedsättning än vad andra länder gör. Det vittnar bland annat Paralympics om där Sverige gått från fjärde till fyrtionionde plats i medaljligan.

– Det handlar om att öka kunskapen om hur det är att idrotta med en funktionsnedsättning och erbjuda fler möjligheten till idrott och träning, på samma sätt som det politiskt handlar om att öka resurser till idrottsföreningar och göra idrottsanläggningar tillgängliga för alla, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Sveriges Paralympiska Kommitté, på hemsidan.

Man kan även att köpa ett armband som kommittén tagit fram exklusivt för kampanjen för att stötta allas rätt till rörelse.

– Alla kan på något sätt komma in i matchen. Till Paralympics i Tokyo vill vi uppmana alla att ta del av spelen och heja fram den svenska truppen till framgångar, säger Åsa Llinares Norlin.

Kampanjen startar den 12 augusti och frontas av paralympierna och medaljhoppen Anna Normann och Anna-Carin Ahlquist. Läs mer om kampanjen på getinthegame.se.