Karlstad kallar-profilen: Josefin Wallin

Karlstad kallar-profilen: Josefin Wallin

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje vecka fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den drivna och ambitiösa bossladyn och entreprenören, Josefin Wallin!

Namn: Josefin Wallin

Ålder: 32 år

Född i: Karlstad

Bor numera: Årjäng

Gör: Äger och driver HELLO kommunikationsbyrå samt Svanqvist Tryckeri AB tillsammans med kollegan Katrin.

Beskriv dig själv med tre ord:

Tre ord? Hmm.. Ambitiös, stark och glad.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är alla olika projekt och uppdrag. På HELLO jobbar vi med många företag och offentliga organisationer. Det innebär att man träffar väldigt olika typer av människor och jag får ofta röra på mig då vi har kunder i både Värmland, Stockholm och Uppsala med omnejd. Ena dagen står vi och filmar bygge vid norska gränsen och andra dagen är vi och fotar i Göteborg eller träffar en kund i Stockholm. Variationen är med andra ord solklart det bästa, i kombination med att man hela tiden får utvecklas och driva framåt.

Vilken är den största utmaningen?

Att följa marknaden, inte bli ”fat and happy”. Överblicka och se hur ens utbud och erbjudande kan hjälpa kunden inte bara nu, utan även om ett år eller fem. Man kan aldrig helt luta sig tillbaka vilket kan vara utmanande, men när man tänker efter utgör det själva utvecklingsprocessen när man driver bolag.

Vad är ditt största mål för 2021? 

Lycka.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

En ”vanlig vardag” kan nog vara ganska olika varandra. Men är jag på kontoret så börjar vi alltid med ett snabbt morgonmöte där vi går igenom dagen och veckans agenda. Har vi några utmaningar? Vem gör vad? Någon som behöver hjälp? Därefter jobbar jag mycket med projektledning, sociala medier, text, kommunikation som varvas med kundmöten. Sedan försöker jag nätverka så mycket jag kan och gärna samla ny kunskap och inspiration – det saknar jag verkligen nu efter pandemin!

Vad gör du helst en ledig dag?

Då umgås jag med mina två döttrar och börjar den obligatoriskt med en kaffe i morgonrocken. Sedan är jag nog ganska rastlös av mig så vill gärna hitta på någonting. En ledig kväll får gärna innehålla bra sällskap, bra vin och god mat. 

Berätta om ditt största intresse.

Mitt största intresse är ju att driva bolag. Sedan gillar jag resor, umgås, upplevelser, vin och guldkant i livet. Livet är för kort för att inte göra sitt bästa med att njuta (även i ”det lilla”).

Har du någon udda talang?

Nej tyvärr, jag får helt enkelt öva på någonting! 😉

Vad är Värmland för dig?
Jag tycker Värmland är trevligt och en värmlännings charm kan väl få stå emot? Sedan tycker jag Värmland ändå har en rik kultur och här kan man få det bästa av två världar. Världens mysigaste Karlstad – och för den som gillar natur finns mycket att välja på.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Just nu bor jag i Årjäng och då måste jag ju rekommendera Årjängstravet. Under juli månad arrangeras ”Hästkrafthelgen” och Stortravet med V75. En riktig folkfest och vasst arrangerat evenemang som passar både den inbitna traventusiasten och den som gillar en festlig dag i vacker miljö.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Jag som älskar näringsliv skulle ju gärna se någon inom det här segmentet. Vad sägs om trendspanaren Kjell-Arne Edvinsson, Stefan Särnehed VD OK Värmland eller Daniel Gruvborg VD Nordic Solar? Även min forna adept Fredrik Abrahamsson som driver 100-dagarscoachen. Han är vass, målmedveten och klok – han borde man definitivt ta ett snack med!