David Johansson aktuell med ny ljudbok

David Johansson aktuell med ny ljudbok

Karlstadsbon David Johansson är aktuell med Herrhagen Loco – en prosaberättelse och ljudbok som han själv beskriver har en rik färgpalett.

– Den handlar om sommaren 2013 som kretsade mycket kring Karlstads nattliv, samtidigt som jag jobbade som brevbärare på dagarna, säger David Johansson.

David Johansson är född och uppväxt i Karlstad och det märks på sättet han vant rör sig i de lokala miljöerna. Herrhagen Loco är en direkt uppföljare till ”Orrholmen Gangster & Poet” som David kallar mer fragmentarisk i sin stil och där prosalyriska texter blandas med renodlade dikter. Ljudboksformatet tycker han ger en rikare upplevelse än en text.

– En ljudbok kan tillföra mer dimensioner till en text. I bästa fall ökad suggestion; att man får upp bilder i huvudet. Men rösten och sättet uppläsaren berättar kan också berika texten. Sen tycker jag det är skönt att man inte fastnar när man lyssnar, vilket lätt händer när jag läser böcker. Med en ljudbok kommer man alltid vidare och man vet hur lång tid man har lyssnat och hur lång tid man har kvar att lyssna. 

Hur skulle du beskriva den, genremässigt?

– Jag försöker skriva realistiskt med känslan av vardag som finns i Karl-Ove Knausgårds romansvit ”Min Kamp”, suggestionen i Jan Myrdals Barndomstrilogi och humorn i Staffan Heimersons reseskildringar, säger han.

Och fortsätter:

– Men rent genremässigt är det mer åt det prosalyriska hållet. Jag undviker dock metaforer. Det tillhör ungdomen.

Vad vill du att lyssnarna ska ha för känslor när de lyssnat?      

– Lyssnarna får känna vilka känslor som kommer upp. Jag själv tycker ”Herrhagen Loco” har en rik färgpalett.

Länk Herrhagen Loco
Länk Orrholmen Gangster & Poet

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »