FUNKISLIV Final för svenskparet – spelade ut europamästarna

Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck är klara för final i bordtennisens lagspel. Detta efter 2-0 i semifinalen mot Serbien.

– Otroligt skönt! Den bästa dubbeln någonsin, säger storspelande Lundbäck i ett pressmeddelande.

Efter 3-1 i dubbelmatchen där Lundbäck verkligen stod emot allt spel hon fick emot sig och slog in boll efter boll för Sverige, gällde det för Anna-Carin Ahlquist att vinna singelmatchen för att säkra en plats i finalen.

– Otroligt skönt! Den bästa dubbeln någonsin mot Serbien, det är alltid tajt mot dem. Efter ett misslyckande i singeln är det väldigt skönt att få den revanschen, säger Ingela om finalplatsen.

Nu visade AC vilken klass hon besitter och fullständigt spelade ut den regerande paralympiska mästarinnan från 2016 i klass 4, en klass över Anna-Carin som har större funktionsnedsättning än serbiskan, Borislava Peric Rankovic, med 11-4, 11-3 i de två inledande seten.

I tredje hade Sverige matchboll och chansen att stänga semifinalen, då vaknade serbiskan och inledde starkast, gick upp i ledning till 3-7 när AC tog sex raka bollar och vände till ledning 9-7 Sverige. Efter det kunde inget stoppa Ahlquists framfart och svenskan skrev vinstsiffrorna till 11-8.

Foto: Oscar Olsson/Sveriges Paralympiska Kommitté/Bildbyrån

”Denna är för er grabbar”

Direkt efter matchen skrek AC ”denna är för er grabbar” och syftade på Emil Andersson och Linus Karlsson som åkte ut i kvartsfinalen under gårdagen och som följde matchen på plats. Efteråt hyllar Lundbäck stödet från landslagskompisarna.

– Vi spelade den här för killarna, otroligt tråkigt att de inte vann igår, men i dag är de här och hejar vilket är otroligt starkt av dem.

Finalen spelas mot Kina på fredag klockan 04.30.

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »