FUNKISLIV Final för svenskparet – spelade ut europamästarna

FUNKISLIV Final för svenskparet – spelade ut europamästarna

Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck är klara för final i bordtennisens lagspel. Detta efter 2-0 i semifinalen mot Serbien.

– Otroligt skönt! Den bästa dubbeln någonsin, säger storspelande Lundbäck i ett pressmeddelande.

Efter 3-1 i dubbelmatchen där Lundbäck verkligen stod emot allt spel hon fick emot sig och slog in boll efter boll för Sverige, gällde det för Anna-Carin Ahlquist att vinna singelmatchen för att säkra en plats i finalen.

– Otroligt skönt! Den bästa dubbeln någonsin mot Serbien, det är alltid tajt mot dem. Efter ett misslyckande i singeln är det väldigt skönt att få den revanschen, säger Ingela om finalplatsen.

Nu visade AC vilken klass hon besitter och fullständigt spelade ut den regerande paralympiska mästarinnan från 2016 i klass 4, en klass över Anna-Carin som har större funktionsnedsättning än serbiskan, Borislava Peric Rankovic, med 11-4, 11-3 i de två inledande seten.

I tredje hade Sverige matchboll och chansen att stänga semifinalen, då vaknade serbiskan och inledde starkast, gick upp i ledning till 3-7 när AC tog sex raka bollar och vände till ledning 9-7 Sverige. Efter det kunde inget stoppa Ahlquists framfart och svenskan skrev vinstsiffrorna till 11-8.

Foto: Oscar Olsson/Sveriges Paralympiska Kommitté/Bildbyrån

”Denna är för er grabbar”

Direkt efter matchen skrek AC ”denna är för er grabbar” och syftade på Emil Andersson och Linus Karlsson som åkte ut i kvartsfinalen under gårdagen och som följde matchen på plats. Efteråt hyllar Lundbäck stödet från landslagskompisarna.

– Vi spelade den här för killarna, otroligt tråkigt att de inte vann igår, men i dag är de här och hejar vilket är otroligt starkt av dem.

Finalen spelas mot Kina på fredag klockan 04.30.