FUNKISLIV Para-SM i simning till Eskilstuna

FUNKISLIV Para-SM i simning till Eskilstuna

Sedan invigningen av Munktellbadet 2016 har Eskilstuna Simklubb stått värd för hela fyra svenska mästerskap. Nu är det klart att ytterligare ett SM tillfaller den lokala föreningen, nämligen para-SM i simning. 

– Det ska bli fantastisk kul att få arrangera para-SM. Dels för att det är helt nytt för oss vilket gör det extra spännande med nya utmaningar, sedan är det tveklöst så att paraidrott berör och ger perspektiv på så många sätt. Vi ser fram emot att ge SM-simmarna tre fantastiska dagar och vi hoppas verkligen att Eskilstunaborna tar chansen att komma till Munktellbadet för att titta på tävlingarna, säger Christoffer Andersson, verksamhetsansvarig i Eskilstuna Simklubb, i ett pressmeddelande. 

Para-SM avgörs den 21-23 oktober 2022 – och väntas locka runt 100 deltagare från hela landet. 

– Jag ser fram emot att Eskilstuna återigen står värd för ett viktigt evenemang. Svensk Simidrott, Eskilstuna Simklubb och Destination Eskilstuna har ett gott samarbete och vi fortsätter vårt långsiktiga, strategiska arbete för att Eskilstuna ska vara en intressant evenemangsstad, säger Mikael Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna. 

Stort intresse 

Svensk Simidrott är mycket nöjda med att Eskilstuna återigen står som värd för ett mästerskap i simning. – Vi är glada att Eskilstuna visar ett så stort intresse för att arrangera mästerskap. Simhallen i Eskilstuna lämpar sig väl för den här typen av arrangemang och vi har sedan tidigare goda erfarenheter av både Eskilstuna Simklubb och Eskilstuna kommuns engagemang och vilja att lägga ner kraft på att skapa högklassiga arrangemang, säger Svensk Simidrotts Förbundschef Mikael Jansson.