SPORTEN KALLAR Stafettprofilen: Tyra Landin

SPORTEN KALLAR Stafettprofilen: Tyra Landin

Vi vill lära känna Sveriges blågula idrottshjältar – och därför har vi skickat ut några stafettpinnar som de aktiva, efter att de svarat, får skicka vidare. Först ut var friidrottaren Tyra Landin.

Namn: Tyra Landin

Ålder: 19 år

Utövar sporten: Friidrott, 400m häck och 400m.

Förening: Västerås Friidrott

När jag inte idrottar gör jag:

Jag jobbar på ett demensboende och på ett elskoterföretag. Jag gillar även att göra andra aktiviteter som till exempel åka skidor och spela golf.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Jag brukar ofta gå upp relativt tidigt på morgonen, antingen för att träna eller för att jobba. Om jag jobbar tidigt tränar jag på kvällen och om jag jobbar sent blir det morgonträning. Jag flyttade hemifrån för att börja gymnasiet i Karlstad så det blir även en del matlagning och sånt på kvällarna.

Beskriv dig själv med tre ord:

Snabbtänkt, omtänksam och glad.

Berätta om ditt största intresse.

Jag är väldigt intresserad av människan och kroppen. Längre fram i tiden tänkte jag läsa till läkare.

Har du någon udda talang?

Jag är väldigt bra på matte. 

Vad är det bästa med din idrott och förening? 

Det bästa med min idrott är att man får konkreta resultat på hur bra man är. Finns ingenting bättre än att få bra resultat efter hård träning. Det bästa med min förening är att vi har roligt tillsammans. Det är alltid kul att åka iväg på SM-tävlingar tillsammans och vi brukar även ha en boot camp varje höst som är väldigt rolig. 

Vilken är den största utmaningen? 

Den största utmaningen är att våga bli trött och samtidigt tycka det är kul. När man tränar inför de grenarna jag kör så måste man ofta pusha sig själv väldigt långt. Då kan det vara lätt att glömma bort varför man gör det man gör. 

Vad är du mest stolt över som idrottare? 

Som idrottare är jag mest stolt över min vilja och inställning. Jag gör alltid mitt bästa på träningar och ger inte upp i första taget. I min träningsgrupp här i Karlstad är vi väldigt bra på att peppa varandra till att göra vårt bästa och jag tror att det har hjälpt mig mycket med min utveckling.

Vad är ditt största mål för 2022? 

Jag skulle väldigt gärna vara med och tävla på nordisk-baltiska mästerskapen. Men det baseras även på andras prestationer så mitt främsta mål är att fortsätta utvecklas och springa snabbare. Då kommer förhoppningsvis få vara med där också.

Om du gick ge ett råd till kidzen som funderar på att börja med friidrott idrott, vad skulle det vara?

Ha roligt! Om man inte har kul och trivs så kommer man inte heller vara motiverad att träna. Glädje ger resultat.

Vem skulle du vilja var Stafettprofil i framtiden – och varför? 

Jag skulle vilja att Siri Jansson (golf) kommer vara stafettprofil i framtiden. Hon är väldigt duktig på det hon gör och jag blir väldigt imponerad över alla timmar hon lägger ner på sin idrott. 

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »