Karlstad kallar-profilen: Sara Maria Olsson

Karlstad kallar-profilen: Sara Maria Olsson

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje vecka fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi Svensk Klassiker-entusiasten, chokladälskaren och djursjukhuschefen, Sara Maria Olsson!

Namn: Sara Maria Olsson

Ålder: 40 år

Född i: Barlingbo, Gotland

Bor numera: Skattkärr sedan 2010

Gör: Jobbar som Djursjukhuschef på Evidensia, Färjestad

Beskriv dig själv med tre ord: Glad, spontan och envis

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Möjligheten till att hjälpa sjuka/friska djur samt att vara med och skapa ett lagbygge.  

Vilken är den största utmaningen?

Resursbristen av både veterinärer samt djursjukskötare.

Vad är ditt största mål för 2021? 

Just nu är det närmsta målet att genomföra Lidingöloppet om drygt en vecka då jag förhoppningsvis klarar min fjärde Svenska Klassiker i rad.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Har mitt liv indelat i två olika delar. Barnvecka: Väcka barnen kl 0645, frukost innan det är dags för skola/jobb. Kvällarna/helgerna går tiden åt till barnens aktiviteter samt matcher etc. Egenvecka: Går upp 0530, jobbar och tränar antingen ett crossfitpass eller en padelmatch för att sedan försöka hinna med att umgås med vänner!

Vad gör du helst en ledig dag?

Har inte så många hellediga dagar men det är varierande. Oftast är det att umgås med vänner för att hitta på någon aktivitet såsom padel eller långpromenad. Har inga problem att slappa i soffan några timmar heller.

Berätta om ditt största intresse.

Tidigare har jag haft innebandy väldigt varmt om hjärtat så man har ägnat MÅNGA timmar i olika innebandyhallar. Men nu går dessa timmar till padel/crossfit och Klassikerlopp istället samt att barnens aktiviteter är ett stort intresse också.

Har du någon udda talang?

Äta 200 gram mjölkchoklad alldeles för snabbt…

Vad är Värmland för dig?

Frihet med att kunna resa enkelt när man är uppväxt på en ö från början. Finns så mycket att upptäcka och att göra, älskar att ha nära till vatten och skog.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Vandra i soluppgång/nedgång vid Vänern och självklart inte missa att ta en inlinestur upp till Hagfors t/r på Klarälvsbanan!

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Ebba Gustavsson, ung tjej med drivkraften på rätt ställe! ❤

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »