Karlstad kallar-profilen: Ebba Gustavsson

Karlstad kallar-profilen: Ebba Gustavsson

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje vecka fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den morgonpigga crossfit-entusiasten (som man nästan får dra hem från jobbet), Ebba Gustavsson!

Namn: Ebba Linnéa Carin Gustavsson

Ålder: 21 år gammal, född år 2000.

Född i: Karlstad 

Bor numera: På Lamberget i Karlstad, kommer nog vara kvar här för alltid om jag känner mig själv rätt. 

Gör (jobb eller studier): Jobbar som crossfit-coach på Crossfit Lifebox beläget på Örsholmen. Världens bästa ställe om ni frågar mig.  

Beskriv dig själv med tre ord:

Energisk, envis och med en stor avsaknad tålamod! 😉

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Det bästa med mitt arbete är att jag får möjligheten att arbeta med det jag älskar allra mest; att hjälpa människor mot en bättre hälsa, se folk utvecklas och följa deras mål och utveckling framåt. 

Vilken är den största utmaningen?

Min största utmaning är att hålla mig därifrån när jag inte måste vara där! Älskar mitt jobb lite för mycket haha!

Vad är ditt största mål för 2021? 

Hmm… målet för 2021 är nog mest bara att fortsätta hålla sig frisk och skadefri för att sedan 2022 börja tävla och satsa i crossfit som sport, som jag även själv är aktiv i. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Beroende på när jobbdagen startar ser dagen lite olika ut. Antingen jobbar jag förmiddag/dag eller så jobbar jag eftermiddag/kväll. Men oavsett vad så föredrar jag att gå upp tidigt på morgonen. Klockan ringer 04.30 vid jobb och annars vid 07.00. Stor härlig frukost (gärna två ), sen iväg till jobb eller för att träna på egen hand, hem runt lunchtid för mat och en powernap (eller gubbvilan som jag kallar den). Lugnt en stund hemma sedan tillbaka till boxen för jobb eller träning. Sen hem och sova därefter (runt 21.00 #pensionär). Är även expert på att hänga i boxen även när jobbdagen slutat, finns för många godingar att hänga med och jag antar att det bara är ett tecken på att jag älskar mitt jobb.

Vad gör du helst en ledig dag?

Det här med att vara ledig är inte min starkaste sida. Men när det väl händer så föredrar jag mysiga stunder med nära vänner och familj. Mest bara vara, helst göra ingenting. 

Berätta om ditt största intresse.

Mellan 2008-2019 har friidrotten legat mig varmt om hjärtat. Men hösten 2019 hittade jag crossfiten och har sedan dess varit fast. Högintensiv, konstant varierad, funktionell träning. Grunden till ett långt liv med hälsan i behåll.

Har du någon udda talang?

Funderat på denna länge nu, men tror faktiskt jag är så tråkig att jag inte kan komma på någon. Kan slicka mig på näsan men det kan väl typ alla!? 

Vad är Värmland för dig?

Värmland för mig är hemma. Lugnt och skönt, ingen storstadshets med trafik och väsen. Det gillar jag. 

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Ett dopp i Vänern en fin sommarkväll, en tur med båtbussen på Klarälven kan också vara mysigt!

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?

Min käre chef, Anders Holmberg. Det finns mycket många har att lära utav honom. ⭐