SPORTEN KALLAR Stafettprofilen Siri Jansson

SPORTEN KALLAR Stafettprofilen Siri Jansson

Vi vill lära känna Sveriges blågula idrottshjältar – och därför har vi skickat ut några stafettpinnar som de aktiva, efter att de svarat, får skicka vidare. Friidrottaren Tyra Landin skickade vidare till golftalangen Siri Jansson och henne kan ni lära känna bättre här nedan!

Namn: Siri Jansson

Ålder: 18 år (2003)

Utövar sporten: Golf

Förening: Frösåker golfklubb

När jag inte idrottar gör jag:

Jag går gymnasiet till vardags så jag pluggar mycket, jobbar lite och hänger med kompisar. Förut brukade jag spela saxofon och flöjt, men tyvärr inte lika mycket längre.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Till vardags går jag riksidrottsgymnasiet i Uppsala med inriktning golf. Vi tränar på morgonen så bussen går ut till golfbanan 6.30 och vi kommer hem igen kl 10. Sedan väntar skola till ca 16. På kvällarna har vi fysträning ibland, annars brukar jag bara ta det lugnt, vara med kompisar eller plugga. På grund av de tidiga morgonträningarna brukar jag lägga mig för att sova innan 22.

Beskriv dig själv med tre ord:

Jag är envis, målmedveten och glad.

Berätta om ditt största intresse.

Mitt största intresse är golfen, jag har spelat hela livet och spenderar väldigt många timmar på golfbanan varje år! Från början var det mest kompisarna som var roligt på golfbanan men sedan blev själva spelet huvudfokus ganska snabbt!

Har du någon udda talang (förutom idrotten)?

Kanske det med musiken då, som sagt har jag spelat flera olika instrument!

Vad är det bästa med din idrott och förening?

Det bästa med min idrott är att man hela tiden kan bli bättre och att det alltid finns nya utmaningar att ta sig an, man blir aldrig klar! Golfen är också en grym sport som alla kan utöva och det är aldrig försent att börja!

Vilken är den största utmaningen?

Den största utmaningen med golfen är nog den mentala biten. Det är en utmaning både när det går bra och dåligt, det är lätt att tänka förbi det man gör just då, vilket nästan aldrig blir bra :). Det gäller verkligen att vara i nuet och lita på sin egen förmåga.

Vad är du mest stolt över som idrottare?

Det jag är mest stolt över är nog att jag har ”committat” till ett college inför hösten 2022. Det har alltid varit min dröm att få spela golf på college och nu är det bestämt att jag ska till California Polytechnic State University i fyra år!

Vad är ditt största mål för 2022?

Under 2022 är mitt största mål nog att spela bra på tävlingarna på college. Målet är att kvala in i laget och sedan leverera mitt bästa. Det ska bli riktigt roligt att spela med ett lag, i Sverige spelar man golf individuellt men på college representerar man ju sin skola och sitt lag.

Om du fick ge ett råd till kidzen som funderar på att börja med din idrott, vad skulle det vara?

Ge det en chans! Många betraktar golf som en gubbsport typ, men det är riktigt kul! Sporten växter mycket bland unga nu vilket är super!

Vem skulle du vilja var Stafettprofil i framtiden – och varför?

Jag skulle vilja att Nelly Åhman (handboll) är strafettprofil i framtiden! Hon är en grymt stark och duktig tjej som spelar handboll på en hög nivå. Nelly inspirerar mig mycket med sitt driv och ork.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »