Karlstad kallar-profilen: Moa Hansson

Karlstad kallar-profilen: Moa Hansson

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje vecka fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den nyutflyttade drivna och amerikansk fotbollsspelande ingenjörsstudenten, Moa Hansson!

Namn: Moa Hansson 

Ålder: 23 

Född i: Karlstad 

Bor numera: Luleå 

Gör: Precis börjat studera civilingenjör industriell ekonomi. 

Beskriv dig själv med tre ord: 110 %, driven och energisk. 

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?  

Oj har precis börjat studera så lite svårt att säga, men den uppfattningen jag har fått så är det en bred utbildning med många olika möjliga vägar i arbetslivet. Jag vill jobba med ledarskap i framtiden och tyckte att den här utbildningen skulle passa då. 

Vilken är den största utmaningen?  

Utmaningar som jag har framför mig är att lyckas hitta min egen studieteknik så jag kan ro hem det här till slut. Ta vara på utbildningen och lära mig så mycket som möjligt. Sen främst av allt att klara av mörkret och kylan som är på ingång… 

Vad är ditt största mål för 2021?  

Mitt största mål med 2021 har varit att komma tillbaka från min knäskada från sommaren 2020 när jag drog korsbandet. I skrivande stund har det nu gått exakt ett år sedan operation och efter många timmars rehab kan jag nu obehindrat träna CrossFit och spela amerikansk fotboll igen! Känns supergött! Så nu får jag klura ut lite nya mål framöver. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?  

Försöker mig på rutinen att kallduscha på morgonen och inte snooza (jobbar på detta), sen är det dags för grötfrulle och gokaffe. Pluggdagarna ser nästan likadana ut. Mycket räknande och läsande blandat med lite föreläsningar. På eftermiddagen när det är slutpluggat så åker jag iväg till boxen och tränar CrossFit.  

Vad gör du helst en ledig dag?  

Älskar frukost så de skulle va en riktigt maxad frulle med sovmorgon. Efter de få åka iväg och träna och hänga med alla goa människor i boxen. Sen kanske en utefika i naturen och en trevlig middag med kompisar på kvällen.  

Berätta om ditt största intresse.  

Älskar träning och utmaningar så har riktigt fastnat för CrossFit och amerikansk fotboll. CrossFit är den perfekta träningsformen. Så noga uttänkt och passar alla! Superkul och varje pass ser olika ut. Skulle verkligen rekommendera alla att testa på! Jag har tränat CrossFit i tre år och har precis nu börjat smyga igång och tävlat lite. Älskar att de är så köttigt och utmanande. Ingen kan nånsin bli ”klar” med CrossFit för de går alltid att bli bättre på något. Fastnade också för träningsformen för att det är så himla roligt och att man tränar med andra så det blir lite lagkänsla här också. 

Amerikansk fotboll är så fantastiskt, har spelat sen 2017 och fått privilegiet att spela med en bunt underbara brudar i Crusaders. Det är verkligen den perfekta blandningen mellan taktik och 100 % köttande! 

Har du någon udda talang?  

Skulle ändå säga min röstkapacitet eller mitt ”bröl”, sen är jag också en jävel på att städa och organisera. 

Vad är Värmland för dig?  

Bara massa värme, natur och genuina människor. I Värmland kommer jag alltid känna mig hemma.  

Vad får man inte missa om man är i din stad?  

Här har jag inte så bra koll än då det är femte veckan jag bor här men mitt favoritställe hittills är helt klart CrossFit Holistic. 

Foto: Hans Cullberg

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?  

Finns många härliga filurer men här kommer några förslag, Ulrika Lassing, Nathalie Bengtsson och Björn Sjöstrand.