Karlstad kallar-profilen: Nasrin Jennifer Dieserud!

Karlstad kallar-profilen: Nasrin Jennifer Dieserud!

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje vecka fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den hemmakära livsnjutaren och ekonomiassistenten, Nasrin Jennifer Dieserud!

Ålder: 38

Född i: Iran

Bor numera: På Hammarö med min man och två döttrar

Gör: Jobbar på Arnessons Betongborrning, som ekonomiassistent

Beskriv dig själv med tre ord: Familjär, livsnjutare, eldig.

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?
Det är otroligt roligt och utvecklande att jobba med ekonomin på ett företag som ligger i framkant, satsar och utvecklas. Extra plus är att jobba med superhärliga kollegor.

Vilken är den största utmaningen?

Utmaningen är att jobba på ett koncernbolag med stark tillväxt och själv utvecklas i samma takt.

Vad är ditt största mål för 2021? 
Något som jag värdesätter och tackar 2020 för är att den gav mig möjligheten att få annan perspektiv på saker och ting.
För mig är 2021 en uppföljning av det gångna året, investera tiden väl, förvalta den effektivt, värdesätt den och glömma inte att leva och njuta.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?
Jag är en riktig morgonmänniska, går alltid upp kl 05.00 och är bortskämd med god frukostbuffé. Min man är fantastiskt duktig på att servera oss tjejer i familjen god frukost. Åker till jobbet strax efter kl 07.00. Efter min arbetsdag skjutsar jag tjejerna till träningen i ishallen och passar även på att träna själv, antingen en löprunda eller hemmaträning. Det finns ett oanvänt gymkort, men jag vill använda den tiden effektivt och helst med en skön träningslista i öronen. De sista timmarna av kvällen går oftast i 170 men det är de absolut roligaste timmarna på dagen och består av god middag, familjetid, läxläsning, problemlösning, diskussioner och utbyta tankar och idéer.

Vad gör du helst en ledig dag?
Sover till kl 07, börjar dagen med en löprunda och äter sedan en lång frukost, avnjuter min kaffe med en croissant ute på verandan om vädret tillåter. Skjutsar till träningen i ishallen och passar även på att titta på Hammarö konståkningstjejerna från läktaren. Lördagsträningarna är så härliga, mycket fart och glädje på isen. Resten av dagen försöker jag ha så mycket familjetid som möjligt, dock är mina barn så pass stora och när de inte har träning så prioriteras kompisarna.
Nått som vi har blivit bättre på är att ha mer ”vi tid” utan barn. Är det fint väder så paddlar vi Sup, picknickar eller gör något spontant. Avslutar oftast en ledig kväll med att laga god trerättersmiddag ihop, dricka vin och lyssna på musik.

Berätta om ditt största intresse.
Jag har två satsande döttrar inom konståkning vilket gör att jag engagerar mig otroligt mycket i deras sport. Det är ett intresse som tar mycket av min lediga tid. Annars älskar jag att laga mat, försöker hitta nya spännande maträtter och desserter att laga och det får gärna ta tid. Vi brukar även testa olika viner till maten som vi lagar, vinprovning hemma är lite vår grej.

Har du någon udda talang?
Hm,… ingen som jag kommer på men får fundera på; )

Vad är Värmland för dig?
Det är kontraster, fantastisk natur men även mysiga herrgårdar, spa och lyxiga restauranger.

Vad får man inte missa om man är i din stad (där du bor numer vill säga)?
Hm,.. finns många fina ställen, men viktigaste är vem man besöker platsen med och eftersom jag är hemmakär så tycker jag att man ska besöka Hammarö.

Bästa receptet för en lyckad vistelse på ön: Ta med någon man tycker om, en picknickkorg, SUP-bräda och åk till någon av de fina stränderna, klipporna på Tynäs eller Hammarö sydspets för att fånga solnedgången.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?
Jag har tendens att fastna för kreativa människor och en som fångat mig är konståkningstränaren Karin Elsert som dessutom har gett ut en träningsbok för barn.