Trippla SM-guld till Sveriges starkaste Surya

Trippla SM-guld till Sveriges starkaste Surya

Tre SM-guld inom loppet av en timme. Den remarkabla bedriften stod Karlstads Atletklubbs tyngdlyftaress Surya Sundqvist för den gångna helgen. Karlstad kallar kontaktade henne för att gratulera och för att fråga henne vilka egenskaper som gör henne till bäst i landet.
– Jag tror att min envishet gör så att jag inte gett upp när det gått mindre bra med träningen samt skador. Detta i kombination med tålamod och träning. Men självklart att jag tycker det är roligt och att jag går & tränar även fast jag har dåliga dagar.   

Framgångarna lät inte dröja på sig för Surya. 2014 började hon med tyngdlyftningen och sedan dess har hon aldrig tittat tillbaka. Hon berättar att det bästa med kraftsporten är att det aldrig kommer att bli helt perfekt – och ger ett exempel:

– Du kan alltid bli starkare och/eller bättre teknikmässtigt, säger hon.

Och fortsätter:

– Detta i sin tur leder oftast till mer vikt på stången. Det finns alltid vikter att jaga!  

Hur känns det i kroppen när allt klickar?

– När allt verkligen klickar så är det ett lyckorus! Jag känner mig lycklig, viktig och jag är fylld av positivitet som innebär att jag känner sådant självförtroende och livsglädje som jag knappt känner annars, säger Surya som numera flyttat österut, men som fortfarande representerar sin moderklubb.

– Ja, exakt! Jag bor i Örebro men kommer alltid tävla för min hemmaklubb Karlstads Atletklubb. 

Vad är Värmland för dig?

– Mycket är dialekt och härliga människor. Värmland är ändå hemma för mig och något positivt som alltid kommer finnas där. 

Vad har du för mål härnäst?

– Det blir Nordiska Mästerskapen, säger Surya som på förhand vet att konkurrensen kommer bli tuff.

– Danmark och Finland har två lyfterskor som jag redan nu vet är bättre än jag.

– Ifall de är med så kan jag som bäst komma trea, avslutar Surya ärligt och ödmjukt.

Karlstad kallar önskar Surya stort lycka till!