SPORTEN KALLAR Alexandra Bjärrenholt om flygande starten på säsongen

SPORTEN KALLAR Alexandra Bjärrenholt om flygande starten på säsongen

Sporten kallar,

Alexandra Bjärrenholt som verkligen är i ett stim nu med sitt Skuru IK!

SM-guld i maj, tre raka inledande vinster för laget och Månadens spelare i september! Hur är det att heta Alexandra Bjärrenholt just nu?

Det känns väldigt roligt och bra. Alltid kul att spela bra handboll och det gör man bäst tillsammans.

Berätta om stämningen i laget. Går ni som på moln?

Såklart är det god stämning efter en så fin start på säsongen, men alla är väldigt målmedvetna i laget och det finns alltid saker att jobba på, både små och stora. Så även om vi är nöjda över det vi presterar nu så jobbar vi stenhårt vidare för att bli bättre.

På vilket sätt kompletterar ni varandra!?  Vad är framgångsreceptet?

Vi är väldigt duktiga på att göra varandra bättre och sätta varandra i situationer där man som individ har sina styrkor. Så helt enkelt många individer som har olika spetskvalitéer som vi som lag hjälper varandra att få visa. Små samarbeten över hela banan mellan två eller flera spelare är också viktigt för att bli svårare att stoppa för motståndarna. 

Hur samlar man kraft och motivation igen efter att ha nått det ultimata målet i och med guldet i våras?

För egen del kan jag säga att det aldrig varit svårt att hitta motivation till att spela handboll, jag älskar att få ”leka” handboll, lyckas med samarbeten tillsammans med mina medspelare och hitta lösningar på planen. Självklart är SM guldet ett stort karriärmål, men tycker man något är så otroligt roligt så vill man bara fortsätta.

Många predikar vikten av att hålla på med många idrotter längre. Du var själv en multikonstnär och sysslade bland annat med orientering tidigare. Vilken nytta har du haft av din bakgrund?

Jag tror jag haft stor nytta av min bakgrund som mångsysslare, speciellt rent fysiskt. Konditionen har alltid varit en styrka och med tanke på att jag tycker om att spela med mycket fart och attacker så är konditionen ett måste för att kunna få ut maximalt av det man kan. Även ridningen har hjälpt på så sätt att jag sitter och ”rehabar” axlarna när jag rider flera timmar om dagen och dessutom tränar upp kroppsmedvetenhet och bålstyrka. All mångsidig träning hjälper för att i det långa loppet hålla sig skadefri och tycka sin idrott är så pass rolig. 

Och när började du satsa helt på handbollen?

Jag började väl egentligen satsa helt på handbollen när jag var 21, det är då man blir senior inom orienteringen och det skulle krävas mycket mer specifik träning för att hålla sig kvar på den nivån jag var på. Dessutom hade jag väldigt bra förutsättningar under gymnasietiden att kunna träna både handboll och orientering under skoltid. När jag sedan tog studenten och började plugga på Handelshögskolan i Stockholm så fanns helt enkelt inte tiden längre för att hinna med båda, och därmed blev det fokus på handbollen, även om jag såklart försöker springa någon orienteringstävling per år när tillfälle ges. 

Vad är nästa steg för laget?

Nästa steg för laget är att serien drar igång igen efter ett kort landslagsuppehåll, så det blir roligt. Sen därefter är det snart dags för semifinaler i Svenska cupen. 

Och för dig individuellt?

Att fortsätta utvecklas och jobba på de små detaljerna så jag kan få ut ännu mer av mina styrkor.