Karlstad kallar-profilen: Elin Högberg

Karlstad kallar-profilen: Elin Högberg

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje vecka fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den sprudlande designern och teaterskådespelaren, Elin!

Namn: Elin Högberg

Ålder: 23 år

Född i: Arvika

Bor numera: Karlstad, i vackra romstad!

Gör: Jag studerar förpackningsdesign på Brobygrafiska i Sunne.

Beskriv dig själv med tre ord:

Glädjespridare, kramgo och smått galen!

Vad är det bästa med din utbildning?

Att få vara kreativ och uttrycka sig genom en förpackning, även fotografering och film tycker jag är extra kul!

Vilken är den största utmaningen?

Analysera och att pressa ut kreativitet när man har en sämre dag i den delen.

Vad är ditt största mål för 2021? 

Nu är ju snart 2021 förbi, men ett mål jag har haft är att spendera mer tid med mina vänner och läsa mer böcker, vilket har gett mig mycket glädje och lugn!

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Klockan ringer 5.20 då jag pendlar med tåg till Sunne, sedan är jag i skolan hela dagen och sitter mycket vid datorn och skrattar med klasskamrater. Jag är hemma vid 18-snåret, då är det antingen kör som står på schemat, teaterrep eller en lugn kväll med fix inför nästa dag!

Vad gör du helst en ledig dag?

Eftersom jag har så fullspäckat schema så tar jag gärna sovmorgon, gör god frukost, tänder ljus och läser en bra bok. Sedan tar jag gärna en fika med en vän på Swenströmskas eller Zest! Kvällarna tar jag hand om mig själv med att laga en god middag, lägga ansiktsmask, ta ett glas och se på en bra film eller serie.

Berätta om ditt största intresse.

Mitt största intresse är musikal. Dans, teater och sång är verkligen tre saker jag älskar, gärna allt på samma gång! Jag är med i Värmlandsteatern så ofta jag kan så jag kan omges med alla härliga människor som är med där och få stå på scenen! 

Har du någon udda talang?

Hade varit kul att ha det, men nej!

Vad är Värmland för dig?

Fridfullt, go stämning och härligt folk! Det kommer också alltid vara det jag kallar hem.

Vad får man inte missa om man är i din stad? 

Att gå på Wermland Opera eller Värmlandsteatern och strosa runt i stan, Karlstad har mycket teaterkultur och en ”go” stämning över hela stan!

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?

 Lottie Gardefuhr eller Malva Eklund, två personer som inspirerar mig!