Karlstad kallar-profilen: Emelie Åkesson

Karlstad kallar-profilen: Emelie Åkesson

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje vecka fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den målinriktade marknadsföraren och studenten, Emelie!

Namn: Emelie Åkesson 

Ålder: 20

Född i: Karlstad

Bor numera: Stockholm

Gör: Jobbar som Marketing Coordinator och Social Media Manager på startup-företaget @vembla.se, samt studerar Ekonomi & IT på Stockholms Universitet.

Beskriv dig själv med tre ord: 

Driven, positiv och målinriktad (mästerkock om man får ha 4).

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Det bästa med mitt jobb är helt klart det höga tempot, och variationen på arbetet. Jag jobbar som sagt på ett Start-up företag, @vembla.se, och har gjort senaste 1,5 åren. Vi jobbar med expressleveranser av matvaror, och erbjuder kunder hemleverans på bara tio minuter. Under min tid på företaget har jag haft flertalet roller, och har lärt mig enormt mycket av det, men just nu är det marknadsföring som gäller. Vi är världens bästa team, och varje dag skiljer sig från föregående. 

Gällande plugget så är det inte riktigt lika roligt med det höga tempot, men det är helt klart kul att lära sig nytt. Programmering och IT är fokus just nu, och det hade jag ingen erfarenhet i alls sedan tidigare. 

Vilken är den största utmaningen?

Personligen, helt klart att få tiden att gå ihop. Att göra mitt jobb på bästa möjliga sätt, och samtidigt ligga i framkant i skolan. 

Företagsmässigt, att få Vembla till ett av de ledande företagen i Sverige. Marknaden har väldigt hög konkurrens, och det är såklart utmanande att vara just den tjänst som kunder väljer. Men vi är en god bit på vägen, och vi skiljer oss till det positiva från många liknande aktörer i branschen. 

Vad är ditt största mål för 2021? 

Nu är ju året snart slut, men inställningen jag hade i januari var att ha ett så produktivt år som möjligt, vilket jag alltid strävar efter. Jag tror det är viktigt att känna att vad man gör alltid är värdefullt, samt att man alltid strävar efter att bli bättre, oavsett vad man håller på med. 

Men om jag ska konkretisera ett mål innan årsskiftet så skulle det vara att Vembla hinner expandera till ytterligare en stad, vilket absolut är i pipeline.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

En vanlig vardag brukar bestå av tre stående punkter: Jobb, plugg och träning. Variationen på mina vardagar består av att mixa ordningen på dessa tre haha. Jag brukar gå upp runt 8-tiden(är ingen morgonmänniska), och därefter försöka vara så produktiv som möjligt. Mycket av studierna är på distans, vilket är skönt. Så jag brukar oftast sitta på kontoret eller på något café och varva plugg med jobb. Har dock svårt att sitta still för länga så brukar behöva bryta av med ett träningspass mitt på dagen. På kvällar däremot gillar jag att ha hemmakvällar, gärna med kompisar och god mat. 

Vad gör du helst en ledig dag?

Som sagt har jag ganska svårt att sitta still, så att bara vara hemma och ta det lugnt har jag svårt för. Så träffa vänner, träna, eller ta en lång promenad. Jag gillar verkligen att var ute i naturen, vilket jag kan sakna mycket med Värmland. 

Berätta om ditt största intresse.

Det är helt klart mitt jobb. Dels på grund av teamet och arbetsmiljön, men också att känna att man utvecklas och konstant lär sig nya saker. 

Har du någon udda talang?

Tror faktiskt inte det, är väldigt talanglös, haha!

Vad är Värmland för dig?

Värmland är och kommer alltid vara min safespot. Där jag har familj, vänner och framförallt en massa minnen. Är där alldeles för sällan, men det är alltid lika mysigt och avslappnande att komma hem. 

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Att beställa matvaror från Vembla såklart! Bästa tjänsten som finns. Kommer förhoppningsvis även till Karlstad inom kort dock…

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Cornelia Hruby! Min bästa vän sedan barnsben, och en av de mest drivna människor jag vet. Vi växte upp i husen bredvid varandra, men bor nu bägge två i Stockholm.