Granen står så grön och grann – på torget

Granen står så grön och grann – på torget

Julen är på intågande och nu ska julgranar och vinterljus sättas ut på flera håll i kommunen. Uppsättningen av granarna pågår för fullt och på fredag ska Karlstad lysas upp när vinterbelysningen i centrum och årets julgran på Stora torget ska tändas.

Igår hämtades årets gran (till Stora torget) från Kanikenäsbanken, intill gamla Café August, efter ett tips från boende i området. I ett pressmeddelande står att läsa att granen är en omkring 20 meter hög ädelgran som under fredagseftermiddagen ska tändas – med lite festligheter därtill.  

Granar på flera håll i kommunen

Under veckan ska julgranar sättas på flera platser i kommunen. De flesta granarna har kommit in via tips från allmänheten, något som kommunen frågade efter under hösten.

– 21 tips fick vi in i år och vi kommer att hämta totalt åtta granar. Riktigt kul att så många hört av sig och erbjudit sina granar så att vi kan sprida lite julkänsla runtom i kommunen, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, i ett pressmeddelande.

I år sätter kommunen ut granar på följande platser, utöver Stora torget:

  • Torget i Haga
  • Bibliotekshuset
  • Biblioteket i Skattkärr
  • Molkom
  • Edsvalla
  • Vålberg
  • Väse