Hanna Käld: Från tv-soffan till skidspåret

Då var det snart december och nytt år igen! Tänk vad fort tiden går. Jag tycker alltid det är lika svårt att vänja sig med det nya årets namn, Tjugo Tjugotvå!

En fråga som alltid kommer upp kring den här tiden är ju hur kommer vintern bli i år. Det är många frågetecken nu.

Kommer snön vara här till december? Kommer det komma mycket snö? Kommer det vara kallt? Kommer man kunna åka slalom? Kommer jag kunna svischa fram i längdskidspåren, göra halvdana piruetter på isen eller grilla tjockkorvar i pulkabacken i år?

Det återstår att se.

Helt klart så vill jag ju göra utomhusaktiviteter tillsammans med mina vänner och familj på något sätt.  

En rolig händelse från några år tillbaka var när OS sändes på TV. Jag var mer eller mindre fastklistrad framför burken när längdskidåkningen sändes. Detta trots att jag då bara åkt på längdskidor någon enstaka gång när jag var liten. Min familj har alltid föredragit utförsåkning. Men nu blev jag helt såld av atleterna i de olympiska skidspåren. Jag och en kompis tyckte det var en bra idé att bege sig ut och köra i spåren på höjda i Kil.

Min vän hade ungefär lika mycket erfarenhet som mig, men vi tyckte det var kul att sätta på oss SWEDEN-kläder från topp till tå. Det var ju trott allt OS. Vi kände oss som riktiga proffs när vi plockade ut skidorna ur bilen. Men väl i spåret åkte Lars och Gunilla, 75 år, om oss med enkelhet och vi stod inte många sekunder upp på de vingliga skidorna. Men oj som vi skrattade, så kul! Några dagar senare köpte jag en påkostad utrustning med längdskidor, längdskidspjäxor, stavar, ja till och med speciella vantar. Även fast jag bara använde den en gång det året på grund av vädret så är jag glad över att jag har utrustningen! Hoppas jag får gå ut i spåret i mina Sverige kläder denna säsong också så som olympierna i Peking!

Så gör som jag, se på sport, bli inspirerad och prova på nyheter för dig. Du kanske blir biten!

Blogg
Magnus Skoglund

Projekt tidning!

Sitter och planerar för vår tidning! Tio nummer ska vi släppa under 2023 och det känns spännande, roligt – och lite ångestfyllt på samma gång!

Läs blogginlägget »

Har vuxit upp

Jag gav precis mitt första fuck-finger i trafiken. Om du Nobelplans-ligist mot förmodan läser det här så kommer här en påminnelse om utfartsregeln: Utfartsregeln

Läs blogginlägget »
Blogg
Magnus Skoglund

Lösningsorienterad

Livesändning gällande eventuell stängning av Coop Kroppkärr (som gått knackigt ekonomiskt i flera år). En kvinna pratar oavbrutet, även när andra pratar – och jag

Läs blogginlägget »