UPPSNAPPAT Karlstad ordnar vak för vinterbadare

UPPSNAPPAT Karlstad ordnar vak för vinterbadare

Från och med nu till mars ordnar Karlstads kommun vinterbad vid Örsholmens och Orrholmens badplatser. I eftermiddag visar kommunen den nya vaken vid Örsholmens badplats.

I somras ersatte Karlstads kommun de gamla badbryggorna vid både Örsholmens och Orrholmens badplatser med nya permanenta bryggor. Eftersom dessa bryggor inte tas upp vintertid är de bra platser för de som gärna badar i minusgrader.

Nu när isarna snabbt lagt sig i Karlstad har det blivit bråda dagar i kommunen.

– Vi får många frågor från vinterbadare om att skapa bättre platser så nu tar vi upp vakar vid Örsholmens och Orrholmens badplatser och lägger i luckor så de inte fryser igen, säger Marianne Fröding, ansvarig för bad och båt på teknik- och fastighetsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Varje torsdag kommer kommunen att kontrollera dessa två badplatser för att säkerställa att inget är trasigt och att vakarna håller sig öppna. I dag klockan 13.00 kommer Marianne Fröding finnas på plats vid isvaken vid Örsholmens badplats för att svara på frågor.