FUNKISLIV Fortsatt SVT-satsning på Paralympics

FUNKISLIV Fortsatt SVT-satsning på Paralympics

Första veckan i mars är det dags för Paralympiska vinterspelen i Peking, Kina. Nu står det klart att SVT kommer att sända både det evenemanget samt Paralympics 2024.

– Vi vill alltid vara med och sända när våra landslagsidrottare gör upp om medaljerna på de stora mästerskapen, så vi är jätteglada att kunna fortsätta vår långa tradition av att sända Paralympics i SVT, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

På tävlingsprogrammet finner man längdskidor, skidskytte, alpint, ishockey, curling och snowboard. Sveriges trupp är inte så stor, men stark och några av medaljkandidaterna är: 

Zebastian Modin, längdskidor och skidskytte: Fem paralympiska medaljer och sex VM-medaljer.

Ebba Årsjö, alpint: 20-åring från Vemdalen som vunnit sju världscuptävlingar.

Lag Petersson-Dahl, curling: Det svenska laget tog silver på VM i Kina tidigare i år.

SVT kommer att sända många timmar live och eftersänt varje dag från Paralympics i Peking. Varje vardagskväll sänds också ett magasinsprogram med alla viktiga höjdpunkter. 

– Vi är såklart väldigt glada att SVT har säkrat rättigheterna för ytterligare två Paralympics. Samarbetet med SVT har sedan många år varit starkt och det känns som en självklarhet att Sveriges största tv-kanal ska erbjuda den svenska publiken all den inspiration och kraft som finns inom Paralympics. Vi är säkra på att våra fantastiska förebilder och deras prestationer kommer bjuda på grym underhållning och leda till att fler personer inspireras och hittar vägen in i idrotten, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté.

Paralympics 2022 pågår 4–13 mars. 2024 avgörs Paralympics i Paris i månadsskiftet augusti-september. 

Tävlingsschemat fram till Paralympics

Läs mer om den svenska truppen 

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »