FUNKISLIV VM-hoppet har testats positivt för covid-19

FUNKISLIV VM-hoppet har testats positivt för covid-19

Svenska VM-hoppet, Ebba Årsjö, har testats positivt för covid-19. Hon missar därmed inledningen av VM med start på torsdag.

Ebba Årsjö har under säsongsinledningen redan hunnit vinna två världscuper och inför det stundande världsmästerskapet i Lillehammer var hon ett av de stora svenska medaljhoppen. Men i början på förra veckan fick hon förkylningssymptom som snabbt bekräftades vara covid-19. 

– Jag blev väldigt ledsen när jag fick beskedet, man känner sig maktlös. Det var inte riktigt den här uppladdningen jag hade tänkt mig inför VM. Som tur är har jag bara haft lätta symptom och mår förvånansvärt bra, säger Ebba Årsjö i ett pressmeddelande från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté. 

Världsmästerskapet börjar i och med torsdagens störtlopp, en tävling som Ebba med största sannolikhet kommer missa. Däremot finns en liten förhoppning om att 20-åringen från Vemdalen ska hinna tillfriskna och kunna delta under avslutningen av mästerskapet som innehåller både slalom och storslalom.  

– I och med att jag nu är symptomfri finns det förhoppningar om att kunna åka till Lillehammer lite längre fram. Jag har tester inbokade hela veckan och så fort jag får grönt ljus kommer jag att ansluta till VM, säger hon i pressmeddelande.

Ebba Årsjö vill fokusera på framtida tävlingar, inte minst Paralympics i mars.

Intensiv start på året

Det är en minst sagt intensiv start på det nya året för Ebba Årsjö. Utöver VM i Lillehammer är hon nominerad till Årets nykomling på Idrottsgalan den 17 januari – och därefter väntar världscup i Åre från den 27 januari. 

– Jag har sett fram emot det här året så mycket och att få den här starten var väl inte optimalt. Men nu är det som det är och vi håller tummarna för att jag blir kvitt det här och kan börja fokusera på att tävla igen. 

Säsongens avslutning och stora höjdpunkt är dock Paralympics i början av mars. 

– Jag tar hellre det här nu än veckan innan Paralympics. Det får man trösta sig med, avslutar Ebba Årsjö. 

VM i Lillehammer inleds 13 januari.