SPORTEN KALLAR Nedräkningen till Handbolls-VM har börjat

SPORTEN KALLAR Nedräkningen till Handbolls-VM har börjat

Nedräkningen har börjat. Idag är det nämligen exakt ett år kvar till premiär för Handbolls-VM i Sverige och Jönköping. Polen och Sverige delar på värdskapet och svenska spelorterna är, förutom Jönköping – Kristianstad, Malmö, Göteborg och Stockholm.

Det är inte första gången Jönköping står värd för Handbolls-VM, senast var 2011. Evenemanget blev väldigt framgångsrikt och har, liksom då, än idag en stark och tydlig koppling till Jönköping som sjuder av handboll.

– VM 2011 var en stor succé med hög stämning i arenan och supportrar som satte färg på stan. Framgången gav underlag till att på ett mer strategiskt sätt arbeta för att utveckla Jönköping som evenemangsstad. Ett arbete som resulterat i att flera stora nationella och internationella idrottsevenemang genomförts i kommunen de senaste 10 åren, säger Carl-Gustaf Tollén som var en av de ansvariga för evenemanget då, i ett pressmeddelande.

Bekräftat matchschema

VM i handboll spelas 11–29 januari 2023, mästerskapet inleds i Katowice i Polen. Med ett år kvar har också IHF (Internationella Handbollsförbundet) bekräftat matchschemat för mästerskapet. Matcherna kommer att spelas i nio städer – fyra i Polen och fem i Sverige. I Sverige spelas de första matcherna i Jönköping och Göteborg.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu börjar räkna ner på riktigt till höjdpunkten för 2023. Handbollen som sport växer sig starkare för varje år i Jönköping som stad och i regionen, vilket vi märker redan nu på intresset inför mästerskapet. Vi ser fram mot att välkomna lag och supportrar från hela världen för att skapa upplevelser och ett arrangemang i världsklass! säger Karl Gustavsson, Klubbchef Hallby och projektledare Handbolls-VM 2023, i ett pressmeddelande.