FUNKISLIV Ebba Årsjö vann sitt tredje guld: ”Det var ett crazy åk”

FUNKISLIV Ebba Årsjö vann sitt tredje guld: ”Det var ett crazy åk”

Ebba Årsjö fortsätter att imponera! Efter två VM-guld förra veckan kan hon nu addera ett efter segern i dagens Super-G på hemmaplan i Åre.

Världscupen i Åre är den avslutande världscuptävlingen inför Paralympics som bara är dryga månaden bort. Under fredagens Super G visade Ebba Årsjö att hon inte bara bemästrar de tekniska diciplinerna, två VM-guld i slalom och parallellslalom för en vecka sedan, utan även är att räkna med när det kommer till fart. 

Hon var snabbast ner och vann över ryska rivalen Varvara Voronchikhina, med 0.88 sekunder.

– Det var ett crazy åk, jag gjorde ett stor misstag i mitten och var rädd att det inte skulle räcka. Men inledningen och avslutningen gick bra så i det stora hela är jag nöjd, säger hon i ett pressmeddelande. 

Aaron Lindström visade storform

Fler glädjande formbesked fick vi från Aaron Lindström som under sin Super-G-lopp tangerade sitt personbästa från VM och slutade fyra, 2.46 sekunder bakom vinnaren Markus Salcher från Österrike. Arvid Skoglund slutade på 14e plats. 

Världscuptävlingarna i Åre pågår hela helgen, under lördagen väntar storslalom innan sista tävlingen körs på söndag, då i slalom.

Förutom den alpina världscupen i Åre pågår världscuper i längdskidor, skidsytte och snowboard samtidigt i Östersund och Klövsjö.

Nästa svenska höjdpunkt startar klockan 16:00 med sprinten i längdskidor där bland annat Zebastian Modin kör sitt genrep inför Paralympics tillsammans med Emil Jönsson Haag.

Se hela tävlingsprogrammet här: https://winterparasport.com/svenska-hojdpunkter-under-para-world-cup-2022/

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »