UPPSNAPPAT: Sundstabadet värd för årets största konferens för vattenträning

UPPSNAPPAT: Sundstabadet värd för årets största konferens för vattenträning

Vatteninspirationsdagarna H2O återvänder till Sundstabadet och Karlstad. Anläggningen har vid två tidigare tillfällen, 2016 och 2018, stått värd för konferensen.

– Vi vill självklart förlägga H20-dagarna på en anläggning som ligger i absolut framkant vad det gäller vattenträning och då blev Karlstad ett naturligt val för oss 2022, säger Svenska badmästareförbundets ansvariga Sara Hammar, i ett pressmeddelande.

Varje år genomför Svenska Badmästareförbundet vatteninspirationsdagarna H2O. Målgruppen för konferensen är professionella gruppträningsinstruktörer som arbetar i vatten. Förbundet, som är en intresseorganisation för personer som arbetar i badanläggningar, beslutade vid sitt senaste styrelsemöte att Sundstabadet i Karlstad står som värd för evenemanget 2022. Arrangemanget genomförs den 14-15 augusti 2022 och beräknas locka minst 150 personer från hela landet. Under dagarna kommer det att genomföras drygt 50 vattenträningspass och föredrag.

– Sundstabadet är en av landets absolut bästa anläggningar när det kommer till vattenträning. Deras arrangemang 2016 och 2018 var mycket uppskattade och vi vill självklart förlägga H2O-dagarna på en anläggning som ligger i framkant, säger Sara Hammar, vice ordförande i Svenska badmästareförbundet och ansvarig för H2O-dagarna.

Intensiva månader väntar

Arrangören Sundstabadet har några intensiva månader med att arbeta fram ett spännande innehåll till dagarna. Förhoppningen är att H2O-dagarna ska göra att Sundstabadets ordinarie vattengruppträningsutbud kommer att vara ännu mer spännande och nydanande för Karlstadsborna till hösten.

– Under snart åtta år har vi haft som målsättning att bli en av landets toppanläggningar när det kommer till vattenträning. Det faktum att vi har många träningstillfällen varje vecka som leds av duktiga och engagerade instruktörer har varit en viktig del i att vi tilldelats Sveriges största arrangemang inom området. Det ger oss en krydda att utvecklas ännu mer och H2O-dagarna kommer att göra att vi på sikt kan erbjuda en ännu bättre verksamhet för våra gäster, säger Stephan Hammar, Verksamhetschef idrott och fritid, Karlstads kommun, i ett pressmeddelande.