Hallå där, Sandra Cerwall

Hallå där, Sandra Cerwall

från Karlstad IBF som under gårdagen blev bäst i Sverige när hennes Karlstad vann F16-SM-finalen mot Huddinge.

Stort grattis! Hur minns du finalen?

Det var väldigt spänt inför men det släppte nästan på en gång när matchen var igång. Första perioden upplever jag att vi har övertaget, men matchen blev jämnare under period två och tre. Efter slutsignal var det en enorm glädje och en lättnad.

Vad avgjorde till er fördel?

Foto: Per Wiklund

På sättet vi alltid kämpar in i det sista och för varandra. Samt alla timmar vi lagt ned på fysträning, det gjorde att vi i alla matcher orkade mer än de andra laget och ända in i finalen. Sen tycker jag att vi spelar ett otroligt bra försvarsspel, men sedan har vi en fantastisk bra målvakt i form av Isa Adolfson som räddade oss många gånger genom turneringen. Men sedan har har även vår rutinerade tränarstab med Nicho Wilbourn och Erik Wiktorson i spetsen spelat en stor roll i vår innebandyutveckling

Och du fick avgöra hela tillställningen? Beskriv målet!

Jag fick ett pass från backen Ellen Westlund vid vänster kanten på offensiv planhalva. När spelaren stötte på min ena sida gick jag runt på andra sidan och bröt sedan in framför mål. Jag tog några extra steg för att få målvakten ur position innan jag sköt in bollen i mål.

Hur långt kan det här gänget gå i framtiden?

För mig var det förmodligen sista matchen med det här laget eftersom jag ska börja på innebandygymnasiet i Falun efter sommarn, men jag är övertygad om att de i laget som vill satsa på innebandyn kan nå hur långt som helst.