Karlstad kallar-profilen: Linn Larsson

Karlstad kallar-profilen: Linn Larsson

Karlstad kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi varje månad fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den ambitiösa restaurangledningsstudenten Linn Larsson som lämnat öa för en större sådan, nämligen Gotland!

Namn: Linn Larsson

Ålder: 25

Född i: Karlstad men uppväxt på Hammarö

Bor numera: På Gotland i Visby

Gör: Precis blivit klar med kurser på Uppsala universitet Campus Gotland. Nu är det dags att börja jobba igen på Kneippbyn, där jag jobbar i restaurangledning, precis mellan restaurangchef och arbetsledare, och förbereder för sommaren..

Beskriv dig själv med tre ord:

Ambitiös, rolig och omtänksam

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?

Just nu är det att jag känner att jag utvecklas. Förut har jag haft lite sämre självförtroende men med mina nya kunskaper och att jag fått tagit nästa steg på jobb så börjar jag tro mer på mig själv. Genom mina studier så blir det även utvecklat med mer kunskap.

Vilken är den största utmaningen?

Att få tiden att räcka till. Jag är väldigt ambitiös och det är mycket jag vill hitta på inom jobb och samtidigt få bra resultat i skolan. Sedan att få till ett privatliv som jag trivs med.

Vad är ditt största mål för 2022?

Att försöka njuta av det man gör, att vara trygg i att allt löser sig och att inte stressa fram. Åren går alldeles för fort för att inte stanna upp. Jag har tidigare spelat handboll på elitnivå och tränat väldigt mycket i mitt liv men det har jag tyvärr satt åt sidan lite förra året pga stress. Därför är även mitt mål att hitta tillbaka till träningen och känna mig stark och pigg igen.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Vaknar upp, egentligen lite för sent då jag brukar ligga och dra mig i sängen. Detta gör att jag oftast inte hinner äta frukost. Nu när jag är klar med kurserna på Campus så åker jag istället till jobbet som ligger precis utanför Visby. Det är väldigt varierande tider då vi bestämmer mycket hur vi själva vill jobba just nu. Vanligtvis är jag hemma till klockan 17, då blir det oftast att komma hem och plocka undan lite av morgonens stress. Gå på promenad med podd, musik eller gym. Senare lagar jag mat och serier till det. En helt vanlig vardag helt enkelt.

Vad gör du helst en ledig dag?

Oj, det beror verkligen vart man befinner sig någonstans. Men jag får utgå från att det är en ledig dag på Gotland mellan studierna. Det jag gör helst är att gå ut och äta frukost på ett café som heter Amalia, ett supermysigt ställe. Eftersom kläder är ett stort intresse så går jag nog lite på stan. Sedan landar jag lite hemma och städar undan lite. Tar en dusch och häller upp ett glas vin. Sedan att jag tidigare fixat lite snacks då mina kompisar kommer över för att prata om allt mellan himmel och jord eller spela spel. Sedan går vi ut och äter eller om vi redan gjort det så går vi spontant ner till torget och fortsätter kvällen där med att träffa andra härliga människor. Om jag hade bott i Åre igen så hade självklart skidor stått på schemat och bastu efteråt.

Berätta om ditt största intresse.

Jag gillar nog kläder lite för mycket, om jag hade kunnat så hade jag köpt massa mer men det gäller att hålla i pengarna lite också. Min mamma kanske drabbas lite av det då jag har väldigt svårt att göra mig av med gamla kläder med, så de får hänga hos henne.

Har du någon udda talang?

Skulle nog säga att jag har en liten teaterapa inom mig. Så får man chansen så kommer den fram…

Vad är Värmland för dig?

För mig är det ett mysigt ställe att komma hem till. Nära till allting och har nästan det mesta. Det är lantliv, stadsliv, skidbackar, mysiga caféer, vandringsleder. Här kan man vara sig själv till 100 % och alla accepterar en.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Hmm, jag får nog ta sommaren på Gotland i så fall. Det är Visbys alla små gator med bra restauranger. Om man vill ha mer lantliv så skulle jag säga Surflogiet på Tofta, Krusmyntagården eller ta en roadtrip till Katthammarsvik för att sedan åka till badplatsen och den fina stranden Sandviken. Och äta på stället där jag jobbar såklart, Solsidan på Kneippbyn!

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?

Malin Lindebjörn som numera bor i Göteborg.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »